burno na poljudu

Pobuna u svlačionici Hajduka?! Trener Zoran Vulić sumnja kako neki igrači ne žele igrati...

03.11.2018 u 15:52

Bionic
Reading

Hajduk u 13. kolu Hrvatski Telekom Prve lige u nedjelju (Arenasport 3, 15 sati) gostuje u Velikoj Gorici, a u momčadi 'bilih' nema mira. Trener Zoran Vulić javno je prozvao neke svoje igrače

'Idemo u goste hitu prvenstva, idemo dosta oslabljeni, ali moramo se nametnuti, moramo učiniti sve da se vratimo s pozitivnim rezultatom', kazao je u najavi utakmice s Goricom trener Hajduka Zoran Vulić te nastavio:

'Posavca nema još dva tjedna, a Gyurcsó, Caktaš i Tudor nam nedostaju od utakmice protiv Šibenika...'

I tu je 'puklo'. Vulić je krenuo oprezno, ali...

'Po doktoru su neki mogli ići... Ali idemo junački, koga nema bez njega se mora', govorio je Vulić koji je na pitanje da imenuje one koji su po mišljenju liječnika zdravi a ne putuju samo dobacio:

'To morate pitati doktora...'

Očigledno je da se na Poljudu nešto 'kuha', pitanje je tek je li u pitanju 'tiha pobuna' samo nekih igrača ili se cijela svlačionica okrenula protiv trenera? Kako god bilo, pred Vulićem su teški dani i još teže gostovanje kod Gorice koja je apsolutni hit ovog dijela domaćeg prvenstva. Uz sve nije nebitno spomenuti kako je Gorica na Poljudu sredinom kolovoza slavila 2:0 i sada je - najblaže rečeno - favorit na svom rasprodanom stadionu.

  • +23
Hajduk - Dinamo, 9. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Oni imaju napadača koga bi htio svaki hrvatski klub. Igraju agresivan nogomet, svaki je duel na rubu prekršaja i žutog kartona, igraju muški, i mi se tome moramo prilagoditi', govori Vulić čija je momčad u Kupu tek nakon produžetka svladala Šibenik:

'Jesu li igrači iscrpljeni? Što bi na to rekli Englezi koji cijelu sezonu igraju svaka tri dana? Ako smo još na tim pitanjima, onda gdje je naš nogomet... Najbolje da ih odvedemo u HEP-a da se napune energijom...', sarkastično je dometnuo trener 'bilih'.

Gorica ima tri prvenstvene pobjede u nizu, a Hajduk dva poraza i dva remija. U te četiri utakmice 'bili' su zabili samo jedan jedini gol...

  • +16
Hajduk - Gorica, 4. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

'Respektiramo Goricu, zasluženo su tu gdje jesu, ali mi dolazimo po bodove. Njihovi stranci su prevaga, pogotovo ovi prema naprijed, a i straga su solidni, u bloku, jedna jako dobra momčad. Golovi? Nekad uđe iz prve, nekad ti treba 20 udaraca da uđe lopta u gol...', zaključio je trener Hajduka Zoran Vulić.