totalni kaos

Pobuna u svlačionici Barcelone; Ivan Rakitić predvodi skupinu nezadovoljnika koji traže pravdu

05.09.2019 u 06:53

Bionic
Reading

Gotovo pola momčadi Barcelone ovog je ljeta u nekom trenutku bilo ponuđeno kao potencijalna zamjena u poslu oko povratka Neymara na Nou Camp. Transfer je, barem u ljetnom prijelaznom roku, propao i sada igrači predvođeni Ivanom Rakitićem traže objašnjenja od klupskih čelnika. U svlačionici Barce doslovno vrije

'Ivan Rakitić je najistaknutiji od svih nezadovoljnika kojih se Barcelona htjela riješiti kako bi dovela Neymara. Njegovo veliko nezadovoljstvo najviše pogoršava situaciju u svlačionici', donose španjolski mediji koji se oslanjaju na izvore bliske klubu.

'Rakitić ne razumije kako je u samo nekoliko tjedana od nezamjenjivog postao odbačen. Ljutit je na trenera Ernesta Valverdea koji ga je u sve tri prve utakmice sezone držao na klupi iako je sjajno odradio pripreme i dokazao se vrijednim ostanka u momčadi', navodi u svom tekstu Marca.

Situacija u svlačionici Barcelone navodno je na rubu eksplozije. Jer nije samo Ivan Rakitić, koji je zbog cijele situacije u kojoj se našao odgodio i reprezentativne obveze, taj koji je nezadovoljan. Tu su redom još Semedo, Dembele, Todibo i Arturo Vidal - igrači koje su čelnici Barcelone nudili PSG-u 'u peketu' kao zamjenu za Neymara.

Svi se oni, razumljivo, nakon svega osjećaju potrošeni i odbačeni, a nikako im ne odgovara ni što im je takvom degradacijom od strane njihovog kluba pala i tržišna vrijednost. S druge strane su 'senatori' koji su insistirali na povratku Neymara, pa se nakon neuspjeha osjećaju prevareno i - razočarano. Za sada se 'velikani', prije svih Leo Messi (koji je i ozlijeđen) drže po strani i ne izjašnjavaju se. Šute redom Suarez, Pique, Busquets, a i pametnije im je jer su - u manjini.

No, odnosi u svlačionici nepovratno su narušeni i samo je pitanje dana kad će rat između klanova eskalirati pa će i Leo Messi - koji se inače baš i ne ponaša kao vođa ove momčadi - na kraju svega morati nešto pametno reći. Realno, za njega je - barem tako tvrde neki njegovi bivši suigrači - bolje da 'govori' na terenu nego u svlačionici. Navodno baš i nije od onih koji imaju nešto previše pametnog za reći.

Dodatni je problem i Antoine Griezmann kojeg ne doživljavaju ni jedni ni drugi, Francuz je doslovno 'strano tijelo' u momčadi, zajedno s mlađahnim i neozbiljnim sunarodnjakom Dembeleom.

  • +3
La liga, Osasuna - Barcelona Izvor: EPA / Autor: Jesus Diges

Najviše posla u ovom će trenutku imati predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu koji je sve 'zakuhao', a i trener Ernesto Valverde koji je 'plesao' kako mu je Bartomeu 'svirao'. A sve zbog povratka Neymara koji je - neslavno propao.

Sad je u svlačionici Barcelone najmanje deset razočaranih, ljutitih i osvete željnih igrača. I svi traže razumno objašnjenje koje im Bartomeu u ovom trenutku jednostavno ne može dati. Jedino da probaju shvatiti da su najobičnija 'roba' u milijunskoj trgovini, da praktički ne vrijede previše osim ako klub na kraju na njihovoj prodaji ne može zaraditi. Slično kao što je i u košarkaškoj NBA ligi... Tako bi svima bilo lakše jer na kraju - sve je to samo dobro plaćeni posao.

A do tada... U svlačionici Barcelone će sljedećih tjedana biti pravi pakao, ostaje za vidjeti kako će sve to izgledati na terenu...