5:3 U DOMU SPORTOVA

Pobjedom nad Red Bullom 'medvjedi' na korak do drugog mjesta

12.02.2012 u 19:52

Bionic
Reading

Trećom ovosezonskom pobjedom nad Red Bullom u Zagrebu 'medvjedi' su stigli nadomak drugog mjesta uoči doigravanja, te im u utorak još predstoji domaća utakmica protiv mađarske Albe. Bit će do posljednja utakmica Medveščaka prije početka play offa

Zagrebački Medveščak ove se nedjelje konačno vratio u svoj pravi dom - Ledenu dvoranu. Nakon sedam utakmica u Areni i dvije na Šalati, 'medvjedi' su u Domu sportova ugostili Red Bull i pobjedom 5:3 osigurali drugo mjesto za doigravanje.

Bila je to vrlo dobra hokejaška predstava u kojoj je Medveščak odigrao vrlo angažirano i, da na golu Salzburžana nije stajao nevjerojatni Thomas Höneckl, trijumf bi bio i ranije osiguran i puno uvjerljiviji. Zaista, austrijski golman u pojedinim trenucima stvarao je čuda ispred svoje mreže, a u igru je ušao tek u 8. minuti, nakon što se ozlijedio Joshua Tordjman.

Zagrepčani su poveli preko Tomislava Zanoškog nakon samo sedam minuta i 19 sekundi igre, a gosti su izjednačili nepune dvije minute kasnije te u 15. minuti prelijepim golom Andreasa Kristlera u rašlje stigli i do vodstva. Srećom, Alan Letang se minutu i pol prije kraja prve trećine dobro snašao pred suparničkim golom i izjednačio na 2:2.

Druga trećina bila je apsolutno u znaku Medveščaka. Istina, tih 20 minuta igre završilo je 1:1, no 'medvjedi' su imali dominaciju, pucali iz svih mogućih i nemogućih pozicija, ali gostujući golman odradio je svoj posao gotovo savršeno dobro. Gol za 3:2 'medvjeda' postigao je Geoff Waugh 71 sekundu nakon početka trećine, a dvije minute i 15 sekundi prije njezina završetka novo izjednačenje donio je Dominique Heinrich.

Posljednju trećinu domaćini su ponovno otvorili brzim pogotkom; Ryan Kinasewich poentiao je nakon samo 22 sekunde igre, i od tada kreće veliki pritisak gostiju prema golu domaćina koje su, pak, suci prilično često isključivali. Srećom, gosti su slabo iskorištavali igrača više, Robert Kristan dobro je branio i bodovi su na kraju ipak ostali u Zagrebu. Na kraju, 50-ak sekundi prije kraja 'medvjedi' su imali kontru tri na jednog, te su pogotkom Darija Kostovića postavili konačnih 5:3.

Do kraja druge runde Ebela preostala je samo jedna utakmica. Medveščak će ju odigrati u utorak na svom ledu protiv mađarske Albe, a pobjednik te utakmice osvojit će drugo mjesto uoči doigravanja. 'Medvjedima' u toj priči odgovara i bod. Play off počinje iduće nedjelje, a suparnik Zagrepčana u četvrtfinalu još nije poznat.