DILJEM EUROPE

Pobjede PAOK-a, Club Bruggea i Villarrela

05.12.2010 u 21:08

Bionic
Reading

Nogometaši PAOK-a, izravnog konkurenta zagrebačkog Dinama za prolaz u drugu fazu natjecanja u Europskoj ligi, pobijedili su Larissu s 2:1 u 13. kolu grčkog prvenstva

Za treće gostujuće i šesto ovosezonsko slavlje PAOK-a zabili su Contreras u 11. i i Athasiadis u 72. minuti. Pobjeda je PAOK barem privremeno vinula na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice. Podsjećamo, Dinamo će protiv PAOK-a u Maksimiru 15. prosinca tražiti pobjedu za europsko proljeće u Europi. Svaka pobjeda hrvatskom prvaku donosi plasman dalje, budući da nakon pet kola drže treće mjesto skupine D s bodom manje od drugoplasiranog sastava iz Soluna.

Villarreal, koji je u Dinamovoj skupini već potvrdio prolaz u drugi krug Europske lige na El Madrigalu je pobijedio Sevillu 1:0, a gol oduke zabio je Nilmar u 30. minuti.

Pobjedu je zabilježio i Club Brugge protiv Westerloa 4:3. Gosti su vodili 1:0 i 3:2, no Brugge je uspio okrenuti rezultat, a strijelac odlučujućeg gola bio je hrvatski nogometaš Ivan Perišić u 74. minuti.

Od klubova iz Hajdukove skupine u Europskoj ligi u nedjelju su igrali Anderlecht i AEK. Anderlecht je na gostovanju kod Waregema slavio 2:1, dok je AEK na gostovanju kod Atromitos Athinona igrao 1:1.