EUROKUPOVI

Pobjede Cedevite i Zadra, poraz Zagreba

23.11.2010 u 19:20

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite slavili su 2. kolu D skupine Eurokupa u gostima u Mariupolu kod ukrajinskog Azovmaša s 72:69 (41:31). Košarkaši Zadra ubilježili su prvu pobjedu u G skupini Eurochallenge kupa svladavši u svojoj dvorani ciparski APOEL s 95:73. Košarkaši Zagreba pak upisali su i drugi poraz

Cedevita je uvjerljivo vodila cijelu utakmicu, a nakraju su Ukrajinci imali šut za produžetak u zadnjoj sekundi. Najviše koševa kod Cedevite dali su Vedran Vukušić (19) i Marino Baždarić (179, dok je kod domaćina najučinkovitiji bio Curry (26).

zagrepčanima je ovo prva pobjeda u Eurokupu nakon što su prvu utakmicu kod kuće izgubili od izraelskog Hapoela Galboe.

Košarkaši Zadra ubilježili su prvu pobjedu u G skupini Eurochallenge kupa svladavši u svojoj dvorani ciparski APOEL s 95:73. Kod Zadrana su najučinkovitiji bili su Bilan (23) i Brown (20), a kod Ciprana Tiggs (17).

Zadar je u prvom dvoboju poražen u gostima kod turske Pinar Karsiyake, a u u ovoj skupini je još jedna ciparska momčad - ETHA Encomi.

Košarkaši Zagreb CO-a ubilježili su i drugi poraz u E skupini Eurochallenge kupa nakon što su izgubili u Novom Mestu od slovenske Krke s 78:60. Kod Zagrepčana su najučinkovitiji bili Mulaomerović (16) i Renfroe (15), a kod Slovenaca Balažič (16).

Zagreb je u prvom dvoboju skupine poražen kod kuće od njemačkog Telecom Bonna, a u 3. kolu ih očekuje dvoboj s češkim Prostejovom.