NLB LIGA

Pobjeda nad Partizanom za osiguranje drugog mjesta

13.03.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Dva kola prije kraja regularnog dijela NLB lige, Cibona u subotu u 18.15 u svojoj dvorani dočekuje prvoplasirani Partizan, momčad koja je u Euroligi dogurala do četvrtfinala. 'Vukovima' je pobjeda potrebna da zadrže drugo mjesto pred odlazak na Final Four

Nakon CSKA iz Moskve, Draženov dom će pohoditi još jedan euroligaš, no ovog puta u sklopu regionalne NLB lige. Dolazi Partizan, prvoplasirana momčad i po mnogima možda najjača momčad lige. Euroliga je za cibose arhivirana i sada slijedi borba za Final Four, odnosno, pobjedom nad Partizanom te Heliosom u posljednjem kolu 'vukovi' bi s drugog mjesta otišli na završnicu i tako povećali svoje šanse za osvajanje prvenstva.

'Mi moramo što prije zaboraviti Euroligu i okrenuti se NLB ligi i Partizanu. Mi želimo pobjedom u posljednja dva kola zadržati drugo mjesto u NLB ligi i povećati svoje šanse na Final Fouru', rekao je trener Cibone Perasović koji se o Partizanu izjasnio vrlo pozitivno.

'Oni su iznenađujući fizički potentna momčad, pogotovo zato što su mladi. I sami vidite da dominiraju prvenstvom. Igraju prepoznatljivo bez obzira na imena igrača u momčadi. Imaju svoju filozofiju igre od koje ne odstupaju. Disciplinirani su u napadu i svaki igrač zna što mora raditi u momčadi. Teško da će doći u Zagreb igrati s pola gasa.'

Iako na pitanje je li Partizan jači od Cibone nije želio decidirano odgovoriti, Perasović je ipak priznao da beogradski klub u ovom trenutku bolje stoji.

'Ne želim odgovoriti na pitanje je li Partizan jači od nas. Za mene su moji igrači najbolji na svijetu, jer su moji. Rezultat stavlja stvari na svoje mjesto. I ako gledamo rezultate, onda da, u ovom trenutku su bolji.'

Što se tiče zdravstvenog biltena, svi su zdravi, a trener cibosa očekuje kako će Wright pojačati agresiju i skok Cibone u utakmici protiv Partizana.

'On nam jako puno može pomoći u snazi i skoku i to očekujem od njega.'

Partizan u Zagreb dolazi bez imperativa. Već su ranije osigurali prvo mjesto pred Final Four, a poraz ni pobjeda u Draženovu domu im ne donosi ništa posebno. Beogradska momčad uspjela je dogurati do četvrtfinala Eurolige što dovoljno govori o njihovoj snazi.

'Partizan ima potencijal iznenaditi CSKA i plasirati se na Final Four Eurolige', smatra Perasović, ali je na kraju dodao:

'Na domaćem parketu mi imamo kvalitetu i potencijal dobiti svakoga.'

To je i najbolja pozivnica za navijače da dođu pomoći Ciboni u utakmici pretposljednjeg kola regularnog dijela NLB lige. Kako kažu iz kluba, prodaja ulaznica ide izvrsno i očekuje se da će dvorana u subotu u 18.15 biti ispunjena.