RUKOMETNA LP

Pobjeda nad Barcom donijela im je nove imperative

27.02.2012 u 19:14

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranja u subotu se opraštaju od natjecanja po skupinama Lige prvaka. U goste im stiže švicarski Kadetten Schaffhausen, protivnik kojeg su svladali već u gostima sa 28:27

Rukometaši hrvatskog prvaka u subotu završavaju natjecanje po skupinama Lige prvaka. Sigurno su drugi i bez pritiska mogu igrati protiv švicarskog Kadetten Schaffhausena, momčadi koju su dobili na njihovom parketu 28:27. No, kako je Zagreb prošlog vikenda napravio jedinstven pothvat te pobijedio Barcelonu i to u njezinoj dvorani, jasno je da se protiv Švicaraca, i to pred svojim navijačima ne smije kiksati.

'Bez obzira na rezultat u Barceloni, već smo razmišljali o toj utakmici s Kadettenom, i želimo se pobjedom oprostiti od skupine u Ligi prvaka. Sada nam je i pobjeda u Barceloni razlog više da tražimo uspjeh, Moramo dati sve od sebe i pobijediti, bez obzira na želje suparnika koji se bori za poziciju br. 3. Nismo u sjajnom stanju što se tiče igračkog kadra, zbog ovih ozljeda koje su se dogodile Baliću, Valčiću i Kolpljaru, međutim, naše samopouzdanje je razlog da idemo po pobjedu i tako završimo natjecaje po skupinama', rekao je trener 'zagrebaša' Ivica Obrvan, potvrdivši da mu ozljede remete ritam.

'Situacija s ozljedama nam nije idealna kroz cijelu sezonu, ali na to smo navikli. I zato pojedini igrači moraju dati veći doprinos u tim utakmicama. Tako je to u sportu jer ozljede nisu planirane, one se dogode. Na igračima je, koji su zdravi i koji će biti spremni za ovu utakmicu, da ponesu teret i da ono što su pokazali u Barceloni, a to je kolektiv, dođu do pobjede'.

Jedan od trojice načetih ozljedama je i Marko Kopljar. Bole ga Ahilova tetiva i rame, ali tvrdi da za Schaffhausen nema popusta.

'Schaffhausen će doći ovdje maksimalno nabrijan jer njima je ovo najvažnija utakmica. Tamo smo ih jedva dobili, znači da su dobra ekipa, a sad su se čak i pojačali jer vratio im se jedan ozlijeđeni igrač. Bit će jako zanimljiva utakmica, ali mi želimo pobijediti kako bi mirni otišli na pripreme za drugi dio'.

Osvrnuo se Kopljar i na posljednje dvije utakmice, to jest poraz u Švedskoj zbog kojeg je Zagreb ispao iz utrke za vrh skupine.

'Ispada tako, loš dan u Švedskoj, fantastičan dan u Španjolskoj i to je valjda tako moralo biti. Bili smo umorni od Eura, nema nam jako bitnih igrača, ali to nam je dobra škola za budućnost da moramo imati barem 70 posto igrača na vrhunskom nivou.

Utakmica Croatia osiguranje – Kadetten Schaffhausen igra se u subotu u zagrebačkoj Areni s početkom u 20.30 sati, odnosno 15 minuta nakon ranije predviđenog termina. Dvoboj je pomaknut na zathjev EHF-a, a radi usklađenosti termina s utakmicom Chambery Savoie – Bosna BH Telekom, budući da Schaffahausen i Chambery vode borbu oko ulaska u osminu finala.