HRVATSKA U MAKSIMIRU (20)

Pobjeda jedini izbor protiv ranjenog Izraela

06.09.2011 u 08:26

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju danas (20 sati) u Maksimiru očekuje utakmica s Izraelom u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine u Ukrajini i Poljskoj

Računica je vrlo jasna. Samo tri boda ostavljaju 'kockaste' u utrci za prvo mjesto s Grčkom koje jamči izravan plasman na EURO. S druge strane stajat će Izrael s kojim imamo odličan omjer (šest pobjeda i jedan remi) i u kojem vlada loše ozračje nakon domaćeg poraza od Grčke, neslaganja među igračima i sukoba izbornika Luisa Fernandeza s njihovim novinarima.

'Čuli smo svakakve glasine, ali oni su motivirani. Ako uzmu bodove u Zagrebu, vratit će se u igru. Nije lako s njima igrati. No mi smo optimisti, vjerujemo u našu snagu i da ćemo ostvariti cilj', poručio je hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Svi u hrvatskom taboru se slažu kako neće biti jednostavno srušiti Izraelce. Ponajviše zbog toga, jer je dosta problema u svlačionici. Bilić otprije ne može računati na ozlijeđene Olića, Ilićevića i Rakitića, zatim na suspendiranog Pranjića, viroza je shrvala i Badelja pa ni on neće istrčati na travnjak, a isto tako je virus ovih dana oslabio Srnu, Modrića i Perišića. Još kad se uz to doda i nestandardnost pojedinih reprezentativaca u klubovima jasno je da će biti problema.

A što kažu u Izraelu. Ne gube nadu, ali svjesni su tko je u Maksimiru favorit.

'Naravno da ćemo poduzeti sve da pobijedimo, ali to je teška misija. Igramo s reprezentacijom koju zovu europski Brazil u kojoj su velika nogometna imena – Modrić, Srna, Eduardo, Vukojević… No tko zna, bolje igramo kad nema pritiska', poručio je francuski stručnjak na klupi Izraela Fernandez.

Vjerojatni sastavi:

Hrvatska: Pletikosa - Ćorluka, Lovren, Šimunić, Strinić – Srna, Vukojević, Modrić, Kranjčar – Mandžukić, Kalinić
Izrael: Aouate – Shpungin, Ben Haim, Gershon, Ben Harush – Zahavi, Kayal - Benayoun, Hemed, Rafaelov – Shechter.

U Izraelu je Hrvatska slavila 2:1