RUJAN ZA POVIJEST

Po prvi put u povijesti gladijatori modernog doba u Areni

19.06.2012 u 16:41

Bionic
Reading

U pulskoj Areni bit će odigrane dvije hokejske utakmice i to je prvi put u povijesti da se igraju u takvoj povijesnoj građevini. Na svakoj od utakmica u Areni očekuje se 7.022 gledatelja

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog Medveščaka u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige Ebel. U goste im 14. rujna dolazi slovenska Olimpija (21 sat), a u nedjelju, dva dana kasnije, 16. rujna, austrijski Vienna Capitals (20.30 sati). Ovaj projekt je uistinu jedinstven događaj jer će se po prvi put u povijesti hokejske utakmice odigrati u povijesnoj građevini ove vrste.

'Ovaj projekt je upravo je ono o čemu sam cijelo vrijeme pričao, a to je svjetska turistička promocija Hrvatske kroz sport. Siguran sam kako će slika iz pulske Arene obići svijet. Jednako tako ovaj projekt važan je i zbog promocije hokeja u drugim dijelovima Hrvatske osim Zagreba. Ovime se vraćamo korijenima, dolazimo u mjesto gdje je sport jako davno bio vrlo važan, u pulsku Arenu. Bit će jako lijepo vidjeti u Puli igru kao što je hokej, čije je igra gladijatorska, tvrda, čvrsta', rekao je Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka.

Igrači su već upoznati s projektom. Prva zvijezda kluba, golman Robert Kristan, nije krio uzbuđenje i zadovoljstvo idejom da u amfiteatru igra hokej.

'Siguran sam da mi igrači nismo niti svjesni gdje ćemo zaigrati hokej. Ovo je potpuno novo iskustvo za nas, ali jednako tako i za sve građane Pule, kao i njihove goste koji će doći u Arenu. Navikli smo da Medveščak radi velike stvari, ali ovo će biti uistinu veliki spektakl i izazov za sve igrače... Što se tiče temperatura, to neće biti veliki problem jer i u dvoranama punim publike, npr. u Ljubljani na Svjetskom prvenstvu, igramo na 26 stupnjeva', rekao je Kristan.