VLATKO MARKOVIĆ TVRDI

'Platini nam nije zaprijetio nego nas opomenuo'

25.02.2011 u 10:45

Bionic
Reading

Iako se predsjednik Uefe Michel Platini u Zagrebu zadržao tek nekoliko sati te izbjegao konkretne sastanke s predstavnicima medija i nogometnih vlasti, prvi čovjek HNS-a Vlatko Marković bio je službeni domaćin poznatom Francuzu

Nakon nedjeljne (i)legalne skupštine HNS-a, na kojoj su nezadovoljnici radom Vlatka Markovića za predsjednika Saveza izabrali Igora Štimca, Marković ipak mirno spava. Doduše, noćas ga je ražalostio smrtni slučaj prijatelja.


'Upravo sam u Beču, idem na sprovod velikom prijatelju iz Rapida. Izdalo ga srce', s puno emocija rekao je Vlatko Marković, koji je u četvrtak bio domaćin Michelu Platiniju, prvom čovjeku Uefe koji je obilazio zemlje u regiji te upozoravao na veliki problem huliganizma. Iako nije bilo službenog primanja kod Markovića ni u Kući hrvatskog nogometa, Marković je s Platinijem razmijenio nekoliko mišljenja u vezi aktualnih događanja oko Saveza.

'Zanimalo ga je što se događa, zašto je nered. No rekao mi je samo da se držimo zakona i da se ne može ništa dogoditi i da ne trebamo brinuti. Ponovio mi je i da su odgovori koji su poslani faksom prije nekoliko dana, jedini mjerodavni i da se po njima mora poslovati. Po tom pitanju više nismo ni razgovarali. Platini se još jednom nadivio uspjesima naše reprezentacije u posljednjih 15-ak godina. Čak je izrazio i želju da bude naš gost na utakmici u Parizu, kada ćemo mi gostovati kod njegove Francuske', objasnio je Marković te komentirao razlog njegova posjeta predsjedniku Josipoviću.

'Nažalost, problem huliganizma vrlo je raširen. Postoje situacije da su i bombe bacane. Moramo iskorijeniti taj problem, jer nogomet bez navijača nema smisao, a ako će se huliganima ostaviti prostora, rastjerat će sve sa stadiona. Bilo bi predivno kada bi svi klubovi imali navijače kao što su naši 'Uvijek vjerni'. Zato apeliram i na novine da se ukaže na taj problem. To što je Platini rekao nije prijetnja već opomena, jer Uefa je na svom Izvršnom odboru još prije godinu dana poslala upozorenje. Netko tome svemu mora stati na kraj, a mi iz nogometa to očito ne možemo sami. Moramo se uozbiljiti, jer sve ovo što se sada događa, nije dobro za hrvatski nogomet', upozorio je Marković.