OŠTAR PREDSJEDNIK UEFE

Platini: Evra, Ribery i Toulalan su idioti

08.12.2010 u 12:53

Bionic
Reading

Predsjednik Uefe Michel Platini oštrim se riječima obrušio na francuske reprezentativce odgovorne za neuspjeh 'trikolora' na Svjetskom prvenstvu. Prema njegovim riječima, odgovorni igrači bi trebali biti doživotno izbačeni iz reprezentacije

Francuz Michel Platini nije birao riječi kada je u razgovoru za francuske medije govorio o francuskim igračima koji su bojkotirali treninge reprezentacije za vrijeme Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Platini je nazvao igrače 'nesposobnjakovićima i potpunim idiotima' jer su bojkotirali treninge protestirajući zbog toga što je Nicolas Anelka izbačen iz reprezentacije te kažnjen sa 18 utakmica neigranja za 'trikolore'. Francuski nogometni savez također je kasnije kaznio Patrica Evru, Francka Riberyja i Jeremyja Toulalana zbog sudjelovanja u bojkotu.

'Ne smijete se igrati s ugledom francuske reprezentacije. Ja bih ih kaznio puno žešće. Ja bih im dao doživotnu zabranu igranja za reprezentaciju. To je patetično. Oni su potpuni idioti', kazao je Platini, stavši u obranu tadašnjeg izbornika Domenecha.

'Ni Mourinho ne bi mogao napraviti bolji rezultat od Domenecha. Nismo imali dobru momčad niti imamo veliku generaciju igrača.'