IGRAO KAO OSMOGODIŠNJAK

Platili ga 50 milijuna eura, a sada mu se svi smiju!

16.04.2015 u 17:44

Bionic
Reading

Brazilac Daviod Luiz ispao je žrtva prvog dvoboja četvrtfinala Lige prvaka između PSG-a i Barcelone, u kojem su Katalonci slavili sa 3:1. Od ta tri gola, dva su išla preko Luiza koji je zbog ozljede Thiagga Silve morao ući u igru, iako ni on nije bio spreman odnosno dovoljno oporavljen

Bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije Glenn Hoddle izjavio je nakon poraza PSG-a od Barcelone 3:1 kako je igrač francuske momčadi David Luiz izgledao kao osmogodišnjak, a ne kao nogometaš kojeg su bogati vlasnici PSG-a platili 50 milijuna eura.

Luiz je u 21. minuti ušao u igru umjesto ozlijeđenog sunarodnjaka Thiaga Silve. Očito trener Blanc nije imao drugih rješenja, pa je neoporavljenog Luiza posalo u vatru i promašio. Naime, Urugvajac Luis Suarez koji sve više podsjeća na onog sjajnog Suareza iz Liverpoolova dresa, dva je puta smiješnim napravio visokog brazilskog braniča.

'Čak i ako nisi spreman 100 posto, ne smiješ pokazati nedostatak želje. On je posljednji čovjek u obrani svoje momčadi u trenucima kada Luis Suarez kreće u napad. Toga je bio i sâm svjestan i zadnje što je smio napraviti jest da ispadne iz igre. Morao je kupiti vrijeme za momčad, a Luiz je umjesto toga napravio ono što rade i osmogodišnji dječaci koji nisu prošli nogometnu školu. Igrač koji je plaćen 50 milijuna eura pokušao je uzeti loptu tako što je skupio noge? Nakon toga opet je izgubio duel', objasnio je Hoddle.

Suarez je postigao dva gola za Barcu, a u oba navrata, prije nego je zatresao mrežu, gurnu je loptu kroz noge Luizu.