FINAL FOUR EUROLIGE

Planinićev CSKA i Panathinaikos u finalu

01.05.2009 u 20:07

Bionic
Reading

Košarkaši moskovskog CSKA te Panathinaikosa plasirali su se u finale Eurolige. Planinić i njegov CSKA pobijedili su Barcelonu 82:78, dok je Panathinakos u neizvjesnoj završnici pobijedio Vujčićev Olympiacos 84:82

Košarkaši moskovskog CSKA prvi su se plasirali u finale Eurolige nakon što su u Berlinu svladali španjolsku Barcelonu 82:78 (32:36) .

Barcelona je vodila 34 minute, a igrač preokreta bio je Litavac Raimunas Šiškauskas koji je u drugom dijelu, sa 18 koševa u zadnjoj četvrtini, praktički sam nadoknadio zaostatak i pretvorio ga u nedostižnu prednost.

Šiškauskas je na kraju zabio čak 29 poena, a kod Rusa je još iznad deset poena išao samo Trajan Langdon, dok je hrvatski reprezentativac Zoran Planinić igrao svega osam minuta i ostao bez poena, s po jednim skokom i dodavanjem.

Kod Barcelone je prvo ime bio Danac David Anderson sa 24 koša, dok su Slovenac Jaka Lakovič i Juan Carlos Navarro zabili po 13 poena.

Slavni klub iz Barcelone ostat će na svega jednom naslovu prvaka Europe (2003), dok će CSKA u nedjelju tražiti sedmi naslov. Rusima je ovo čak sedmi uzastopni nastup na završnom turniru četvorice.

U drugoj utakmici Panathinaikos je u neizvjesnoj završnici uspio pobijediti Vujčićev Olympiacos 84:82. Nažalost, tako se neće po prvi puta dogoditi da u finalu Eurolige igraju dva hrvatska košarkaša.

Olympiacos je imao priliku doći do produžetaka u posljednjem napadu, no Bourousis nije uspio pogoditi koš. U redovima Panathinaikosa najviše koševa postigli su Peković 20, Batiste 19, te Spanoulis i Jasikevicius 18. Kod Olympiacosa Greer je postigao 18 koševa, Vujčić 14, a Childress 11.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 20 sati, a zanimljivo je da su se Panathinaikos i CSKA već susreli u finalu Eurolige i to 2007. godine.