PREDVODNIK HIMKIJA

Planinić u naj-petorki Eurokupa, odličan protiv Uniksa

05.04.2012 u 17:24

Bionic
Reading

Uz Planinića, u najboljoj petorci našli su se Caner-Medley (Valencia), Beverley (St. Petersburg) te Seibutis i Valanciunas iz Lietuvos Rytasa. A najbolji trener je Zdovc

Zoran Planinić našao se u početnoj petorci Eurocupa za ovu sezonu. Igrač ruskog Himkija predvodi svoju ekipu u valorizaciji, asistencijama i ukradenim loptama

Uz Planinića, u najboljoj petorci našli su se još Caner-Medley (Valencia), Beverley (St. Petersburg) te Seibutis i Valanciunas iz Lietuvos Rytasa. Najboljim trenerom proglašen je Jure Zdovc, bivši trener Splita. Završnica ovog natjecanja održat će se 14. i 15. travnja upravo u Himkiju.

A baš kada je izabran u najbolju petorku, Planinć je briljirao u gostujućoj pobjedi protiv Uniksa, koju su košarkaši Himkija dobili sa  73:65 u utakmici ruskog prvenstva. Hrvatski je razigravač na parketu proveo 28 minuta i ubacio 12 koševa kojima je dodao i pet asistencija, te dva skoka. Precizan je bio u dva od četiri pokušaja za dva poena, trice je gađao 1-1, a slobodna bacanja 5-6. S valorizacijskim je indeksom 22 bio najbolji igrač utakmice, a s Thomasom Kelatijem je podijelio naslov prvog strijelca svoje momčadi.

Samo poen manje za Himki je ubacio drugi Hrvat u momčadi Krešimir Lončar. Protiv bivšeg je kluba igrao samo 12 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno za dobar učinak. Dvice je šutirao 3-5, a slobodna bacanja 5-5. Kod UNIKS-a je sa 16 poena najefikasniji bio Artem Jakovenko.

Himki je već osigurao jedno od prva dva mjesta uoči doigravanja, a za 'jedinicu' će se do kraja osnovnog dijela lige boriti s CSKA-om.