IZBOR FIBA EUROPE

Planinić nominiran za košarkaša Europe

15.12.2008 u 19:03

Bionic
Reading

Europska košarkaška federacija objavila je nominacije za najboljeg igrača na Starom kontinentu u 2008. godini, a na popisu se našlo i ime hrvatskog reprezentativca Zorana Planinića

Veliko priznanje za hrvatsku košarku i našeg Zorana Planinića. Jedan od ključnih igrača hrvatske reprezentacije nominiran je za najboljeg košarkaša Europe, a to je zaslužio odličnim igrama za Hrvatsku, koja je bila šesta na OI u Pekingu, te nastupima za Tau Ceramicu s kojom je bio na Final Four Eurolige i osvojio naslov prvaka Španjolske.

Uz Planinića još su nominirani: Andrej Kiriljenko (Rusija, Utah Jazz), Andriš Biedrinš (Latvija, Golden State Warriors), Dimitris Diamantidis (Grčka, Panathinaikos), Dirk Nowitzki (Njemačka, Dallas Mavericks), Hidayet Türkoglu (Turska, Orlando Magic), Luol Deng (Velika Britanija, Chicago Bulls), Nikola Peković (Crna Gora, Panathinaikos), Pau Gasol (Španjolska, LA Lakers), Ramunas Šiškauskas (Litva, CSKA), Rudy Fernandez (Španjolska, Portland Trailblazers), Tony Parker (Francuska, San Antonio Spurs).

I navijači mogu glasovati za najboljeg košarkaša na www.fibaeurope.com

Inače, krilni centar Splita Mario Delaš nominiran je za najboljeg mladog košarkaša.