EUROLIGA, FINAL FOUR

Planinić i Vujčić love europski naslov

30.04.2009 u 09:47

Bionic
Reading

Od petka, 1. svibnja do nedjelje, 3. svibnja, Berlin će biti središte europske košarke. Četiri najbolja europska kluba na Final Fouru Eurolige borit će se za titulu najboljeg. Završnica ni ovog puta nije mogla proći bez hrvatskih košarkaša te će tako Vujčić s Olympiacosom te Planinić s moskovskim CSKA tražiti put do vrha

Barcelona, CSKA Moskva, Olympiacos i Panathinaikos četiri su kluba koja su nakon duge sezone u Euroligi došla do same završnice koja će se odigrati u Berlinu ovoga vikenda. U petak su na rasporedu polufinalni ogledi, dok je nedjelja rezervirana za veliko finale. Iako na Final Fouru neće biti ni jednog hrvatskog kluba, što i nije nekakvo iznenađenje, u samoj završnici će ipak biti hrvatskih košarkaša.

Nakon što je s TAU Ceramicom dvaput igrao u završnici Eurolige, Zoran Planinić će s moskovskim CSKA-om treći put pokušati doći do samog vrha.

'Dva puta sam ranije ispao u polufinalu, ali ove godine dolazim s momčadi koja može otići do kraja, imamo tu kvalitetu', rekao je Planinić čiji će CSKA put do finala tražiti preko Barcelone.

Drugi hrvatski predstavnik bit će Nikola Vujčić koji će, nakon što je četiri puta u završnici bio s Maccabijem, ovoga puta do naslova probati doći u dresu Olympiacosa. Petim nastupom na Final Fouru, Vujčić je postao jedini hrvatski košarkaš kojem je to uspjelo.

'Svaki plasman na Final Four je poseban, dobar je osjećaj doći tamo, biti u poziciji uzeti veliki trofej', smatra Vujčić čiji će se Olympiacos u polufinalu sastati s 'mrskim' neprijateljem Panathinaikosom.

S obzirom na to da se klubovi obaju hrvatskih košarkaša neće sastati u polufinalu, ako se nađu u finalu bit će to prvi put u povijesti da se dvojica hrvatskih košarkaša susreću u finalu Eurolige.

Sve četiri momčadi došle su pred vrata raja i normalno da sve imaju istu ambiciju – osvojiti naslov. Tako da bez obzira na to tko dođe do finala, bit će zasluženo, no kad bismo se poigrali prognoze, tada bismo ipak dali prednost CSKA-u u odnosu na Barcelonu, odnosno Olympiacosu u odnosu na Panathinaikos. Scenarij po kojem bi se u finalu trebali sastati CSKA i Olympiacos nekako je najizgledniji. No valja ipak pričekati petak navečer kad će se sve znati.

Polufinale:

Barcelona – CSKA Moskva (18 sati)
Olympiacos – Panathinaikos (21 sat)