ANKETA TPORTALA

Pitamo vas: Tko je bolji? Modrić i ekipa ili generacija iz '98. predvođena Bobanom

09.07.2018 u 11:25

Bionic
Reading

Prije 20 godina Hrvatska je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Ekipa predvođena kapetanom Zvonimirom Bobanom u nokaut fazi srušila je Rumunjsku i Njemačku da bi u polufinalu pokleknula pred Francuzima. Za broncu su tukli Nizozemce. Njihovi nasljednici sad ih u Rusiji imaju priliku nadmašiti

Sve dosad nije bilo spora koja je generacija hrvatske nogometne reprezentacije najbolja ikad. Izabranici Miroslava Ćire Blaževića 1998. u Francuskoj su postigli povijesni uspjeh osvajanjem trećeg mjesta.

U nogometne anale ušla je mitska četvrtfinalna utakmica s favoriziranom Njemačkom. Hrvatska je s tri pogotka poslala moćni Elf doma. Nijemce su torpedirali Robert Jarni, Davor Šuker i Goran Vlaović.

U polufinalnoj utakmici igrali smo protiv domaćina Francuske. Hrvatska je povela u 46. minuti golom Davora Šukera, ali nam je vrata finala zatvorio Lilian Thuram s dva pogotka. Hrvatska je ipak smogla snage pobijediti u utakmici za treće mjesto Nizozemce 3:1 golovima Šukera i Roberta Prosinečkog.

Bio je to najveći sportski rezultat u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

Generacija na čijem je čelu Luka Modrić sad ima veliku šansu to promijeniti. Ako izbace u srijedu Engleze i uđu u finale, izabranici Zlatka Dalića preskočit će reprezentaciju iz '98. na vječnoj ljestvici najboljih.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL