ANKETA sve govori

Pitali smo vas tko bi trebao biti novi trener Dinama, a dobili smo i dojavu iz Maksimira na tu temu; je li ovo očekivano?

19.05.2022 u 12:09

Bionic
Reading

Dok se čeka zadnje kolo HT Prve lige, u kojem se u subotu na Maksimiru igra veliki derbi Dinamo-Hajduk (subota, 20 sati, Arenasport 1), još uvijek se ne zna koji će trener povesti Modre u pohod na Ligu prvaka i nove milijune eura zarade

Nakon što su dosta brzo potrošeni Damir Krznar i Željko Kopić, preko noći je pronađeno privremeno i već iskušano rješenje. Za ključne utakmice prvenstva, jer titula prvaka došla je u pitanje, kao spasitelj je na klupu sjeo 69-godišnji Ante Čačić te je vrlo brzo posložio stvari.

I ne samo to, nego je momčad u tim preostalim utakmicama, s naglaskom na pobjede protiv Osijeka i Šibenika, izgledala moćno i kompaktnije. Uz to je Čačić, koji je jednako dobar trener i psiholog koji zna kako pristupiti igračima, neke koji su bili u krizi doslovno preko noći vratio u život.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Primjerice, napadač Bruno Petković – kojeg opet nema na popisu izbornika Zlatka Dalića zbog loše forme - pokazao je u derbiju protiv Osijeka zašto je donedavno bio nezamjenjiv u udarnoj momčadi Hrvatske.

No, usprkos svemu, još uvijek se ne zna koji će igrači u ljeto biti prodani te tko će biti trener Dinama. Mnogi analitičari se slažu u mišljenju da je Čačić, koji je poslao jasnu poruku da ne razmišlja o trenerskoj mirovini, zaslužio pravu priliku.

Kako doznajemo iz izvora bliskih klubu iz Maksimirske, samo je pitanje dana kada će Čačić i službeno potpisati višegodišnji ugovor s Dinamom, a nema sumnje da su i igrači, predvođeni kapetanom Arijanom Ademijem, imali ključnu ulogu u tome. Kako doznajemo, upravo to je presudilo, kemija koja se u kratko vrijeme stvorila na relaciji trener-igrači te činjenica da Dinamo igra - atraktivno i napadački. Kao što govori i slogan - NEMA PREDAJE.

Naravno, poznato je to da je u kombinaciji još nekoliko poznatih trenerskih imena, a u anketi tportala na pitanje 'tko je po vašem izboru najbolji kandidat za novog trenera Dinama za sezonu 2022./23.' upravo je Čačić dobio najviše glasova (gotovo 30 posto), no blizu mu je Sergej Jakirović (21,5 posto), miljenik braće Mamić koji je s mostarskim Zrinjskim prošetao do titule prvaka. I s njim su braća Mamić često u kontaktu u Hercegovini jer se zbog zatvorske kazne, koja im je određena, ne namjeravaju vratiti u Hrvatsku.

Imena poput Vahida Halilhodžića i Nenada Bjelice, trenera koji su u kratko vrijeme ostavili dubok trag u Dinamu, u anketi nije bilo u ponudi jer su šanse da ih opet vidimo na klupi Modrih – minimalne.

Halilhodžić je izbornik Maroka, s kojim počinje pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu, a Bjelica je trenutačno trener Osijeka, uz dodatak kako se nije na najljepši način rastao od Dinama.

Stoga se rješenje nameće samo od sebe i vjerojatno je pitanje dana u kojem će Čačić biti potvrđen.

Ako još niste glasali, možete to učiniti u našoj anketi.