VATRENI DERBI

Pique: Mourinho uništava španjolski nogomet

18.08.2011 u 13:25

Bionic
Reading

Barcelona je uzvratnoj utakmici španjolskog superkupa slavila protiv madridskog Reala 3:2. No, o burnim događajima na Nou Campu još će se dugo pričati

'Ovo je mali trofejčić', kazao je nakon utakmice Realov trener Jose Mourinho, ali i dodao da bi bio zadovoljan da ga je njegova momčad osvojila.

'Naša momčad djeluje odlično, zadovoljni smo napretkom. Obje utakmice odigrali smo fantastično. Ako analiziramo utakmice protiv Barcelone u protekla četiri mjeseca, vidimo koliko je sve izjednačeno. Nekoliko susreta završilo je neodlučeno, mi smo osvojili Kup, a Barca Superkup. O nekim utakmicama iz prošle sezone ne želim govoriti', kazao je Mourinho te stao u obranu svog igrača Marcela koji je isključen na samom kraju utakmice zbog preoštrog starta na Cescu Fabregasu.

Nakon tog prekršaja uz rub igrališta, pokraj klupa s pričuvnim igračima, nastala je gužva. Uključili su se igrači s klupe i članovi stručnog stožera obaju sastava, a osim Marcela, crvene su kartone zaradili još David Villa i Mesut Özil.

Barcelonin branič Gerard Pique optužio je Realova trenera Mourinha i njegove igrače da uništavaju španjolski nogomet.

'Netko mora nešto učiniti. Mourinho uništava španjolski nogomet. Svi pričaju puno o Kataloncima, a problem je zapravo u Madridu', rekao je Pique.

'Mourinho je guranjem prsta u oko pomoćnom treneru Barcelone Titu prešao svaku granicu i to se mora zaustaviti. Ne mogu utakmice svaki put završavati na ovaj način. Ako se ovako nastavi, stvari će se samo pogoršavati', dodao je Pique.

Kapetan Barcelone Xavi bio je zgrožen startom Marcela na Fabregasa.

'Nažalost, ovo je Realova slika, kamere ne lažu. Možete biti agresivni i požrtvovni u startovima na protivničke igrače, ali Marcelo je uklizao s namjerom da ozlijedi Cesca', ističe Xavi te dodaje da momčad još uvijek nije u top formi.

Barcelonin trener Pep Guardiola također je razočaran Mourinhovim ponašanjem.

'Cijela je situacija mogla završiti mnogo gore. Ja mogu reći svojim igračima kako da se ponašaju, ali ne dajem lekcije drugim klubovima ili trenerima', podvukao je trener Guardiola.

Mourinho se bolje snalazi u ekstremnim uvjetima, i oko njega najčešće tako i bude...
...ali El Clasico uvijek nudi nogometnu poslasticu koja ostaje u prvom planu