BIEDERMANN JE BOLJI

Phelps: U Rimu sam doživio najteži poraz

29.07.2009 u 10:50

Bionic
Reading

Najbolji plivač današnjice Michael Phelps priznao je da nikada u karijeri nije doživio tako težak poraz kao što mu se to u utorak dogodilo u finalu SP na 200 metara slobodno, kada je izgubio od Nijemca Paula Biedermanna

Biedermann je do zlata na 200 metara slobodno stigao s novim svjetskim rekordom koji sada iznosi 1:42.00 minuta, što je za čak 96 stotinki brže od staroga rekorda koji je postavio Phelps na OI u Pekingu.

'Znao sam da će to biti teška borba, ali moram priznati da se nikad nisam osjećao tako nemoćno. Dao sam sve od sebe, ali nisam ga mogao stići, u zadnjih 50 metara nisam mu mogao ništa. Biedermann je u boljoj formi od mene, fizički je bolje pripremljen, a to je ono što vam treba kad su u pitanju discipline koje nisu sprinterske. Moram se bolje fizički pripremiti ako se želim natjecati s najboljima', kazao je Phelps, koji je bio drugi sekundom i 22 stotinke zaostatka.

'Vjerojatno sam pogriješio u pripremama za ovo Svjetsko prvenstvo. Nikad u životu nisam ljenčario šest mjeseci i nisam uopće znao što očekivati u Rimu. Moram se vratiti u pravu formu, biti bolji sljedeće godine. No moj najvažniji cilj i dalje ostaju OI 2012. u Londonu', rekao je Phelps.