WTA TOKIO

Petrova zaokružila sjajan tjedan i osvojila 12. titulu

29.09.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Za Petrovu je ovo dvanaesta WTA titula u karijeri i druga ove godine, nakon što je bila najbolja u Hertogenboschu. No, ujedno joj je ova pobjeda i jedan od najvećih uspjeha u karijeri

Nadija Petrova, 30-godišnja ruska tenisačica i osamnaesta igračica na svijetu, osvojila je jaki WTA turnir u Tokiju (tvrda podloga) pobjedom u finalu protiv Agnieszke Radwanske 6-0, 1-6, 6-3.

Za Petrovu je ovo dvanaesta WTA titula u karijeri i druga ove godine, nakon što je bila najbolja u Hertogenboschu. No, ujedno joj je ova pobjeda i jedan od najvećih uspjeha u karijeri.

Radwanska se, pak, pobjedom mogla izjednačiti s Petrovom po broju osvojenih WTA turnira, ali je ostala na deset.

U prva dva seta finala nije bilo prevelike borbe - u prvom je poljska tenisačica ostala bez osvojenog gema, ali je isto tako u drugom Ruskinja bila inferiorna, te je uzela tek jedan gem. Prava se borba razvila tek u odlučujućem trećem setu u kojem je odlučio jedan break.

Radwanska nije imala u trećem setu niti jednu break-šansu, Petrova jednu, ali ona joj je bila dovoljna za veliko slavlje. Iskoristila je tu priliku i nakon jednog sata i 40 minuta zaokružila sjajan tjedan u Tokiju. Zanimljivo, na putu do pobjede Petrovoj je vjerojatno najteži meč bio onaj protiv hrvatske tenisačice Petre Martić, makar se i kolo kasnije prošuljala do pobjede protiv Sare Errani.

Zabila je Petrova u finalu 11 aseva, te je osvojila čak 81 posto poena nakon ubačenog prvog servisa (26 od 32).