U SJAJNOJ FORMI

Petrić s dva gola odveo HSV u polufinale

04.03.2009 u 21:15

Bionic
Reading

HSV je izborio polufinale Njemačkog kupa, a junak dvoboja u Hamburgu bio je hrvatski reprezentativac Mladen Petrić koji je u pobjedi protiv Wehen Wiesbadena od 2:1 bio strijelac oba gola

Pred oko 35 tisuća gledatelja nogometaši HSV-a su uspješno apsolvirali četvrtfinale Kupa protiv drugoligaša Wiesbadena. Za taj uspjeh najzaslužniji je bio Mladen Petrić. On je prvi pogodak postigao u 17. minuti, a drugi u 36. Poraz gostiju ublažio je Schwarz u 85. minuti. Petrić je odradio cijeli susret, dok je Ivica Olić ušao u igru u drugom poluvremenu.

Petrić je ove sezone u svim natjecanjima zabio ukupno 18 pogodaka za HSV, a kada tome pridodamo i 17 Olićevih golova dolazimo do brojke od 35 pogodaka hrvatskih napadača od 56 koliko ih je HSV zabio u prvenstvu, Kupu Uefa i nacionalnom Kupu.

Plasman u polufinale je Kupa izborio je i Werder koji je na gostovanju deklasirao Wolfsburg 5:2. Pogotke za Werder postigli su Diego (3, 55 -11m), Ozil (7) i Pizarro (71, 89), a za Wolfsburg Džeko (10, 42).

U utorak je plasman u polufinale izborio drugoligaš Mainz koji je pobijedio Schalke 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je reprezentativac Burkine Faso, Aristide Bance u 88. minuti. Za Mainz je to prvi plasman u polufinale Kupa u povijesti kluba.
Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u momčad Schalkea u 64. minuti.