BUNDESLIGA

Petrić pogodio, ali HSV izgubio

27.08.2011 u 17:46

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić bio je strijelac za Hamburger SV u 4. kolu njemačkog nogometnog prvenstva, ali njegova je momčad izgubila na domaćem terenu od Kölna sa 3-4 (1-1)

Petrić je svojim drugim ovosezonskim pogotkom doveo svoju momčad u vodstvo od 1-0 iz kaznenog udarca u 11. minuti. Gosti iz Koelna preokrenuli su rezultat na 1-2 preko Chihija (21) i Novakovića (49), da bi potom HSV stigao do vodstva od 3-2 zahvaljujući Rajkoviću (59) i Sonu (62), ali potom je Koeln u samoj završnici pogocima Clemensa (84) i McKenne (88) stigao do konačnog preokreta.

Petrić je igrao za HSV do 81. minute, dok su u sastavu Koelna igrala dvojica hrvatskih igrača. Miro Varvodić je branio svih 90 minuta, dok je Mato Jajalo igrao do 85.

Nakon četiri kola HSV je posljednji na ljestvici sa samo jednim bodom, dok je Koeln sada 14. sa četiri boda.

Bayern je kao gost uvjerljivo sa 3-0 (1-0) svladao Kaiserslautern, a sva je tri gola postigao Mario Gomez (37-11m, 55, 69). Ivica Olić nije igrao za Bayern zbog ozljede, Danijel Pranjić nije ulazio u igru za Bavarce, dok je Ivo Iličević igrao za Kaiserslautern, te je u 90. minuti dobio crveni karton.

Ovom pobjedom Bayern je preuzeo vrh ljestvice s devet bodova, dok je Kaiserslautern pretposljednji, 17. s dva boda.

Freiburg je sa 3-0 (2-0) nadigrao Wolfsburg za koji su igrala trojica Hrvata. Mario Mandžukić je u igri proveo svih 90 minuta, Srđan Lakić je ušao na početku drugog poluvremena, dok je Hrvoje Čale debitirao za svoj novi klub od 64. minute.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 4. kola njemačkog nogometnog prvenstva prošlosezonski doprvak Bayer iz Leverkusena i prvak Borussia iz Dortmunda igrali su 0-0.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Borussiju od 63. minute, te je u 68. minuti imao odličnu priliku za pogodak, ali vratar Bayera Leno bravuroznom je reakcijom obranio njegov udarac.

Oba sastava imaju po sedam bodova, Borussia je četvrta, a Bayer šesti.