SVJETSKI KUP

Petra Vlhova otvara Snježnu kraljicu; hrvatskim skijašicama visoki startni brojevi, ulazak u drugu vožnju bio bi pothvat

03.01.2020 u 19:18

Bionic
Reading

Slovakinja Petra Vlhova krenut će prva u prvu vožnju ovogodišnjeg slaloma za Svjetski kup skijašica na zagrebačkom Sljemenu koja je na programu u subotu od 13 sati, odlučeno je na ždrijebu održanom na Trgu kralja Tomislava u petak

Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Killingtonu početkom prosinca i Lienzu prije pet dana.

Druga će sa starta krenuti Švicarka Michelle Gisin, a treća Austrijanka Katharina Liensberger.

Braniteljica naslova 'Snježne kraljice', četverostruka sljemenska pobjednica i najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin na izvlačenju je u petak dobila startni broj sedam.

  • +5
Javno izvlačenje startnih brojeva za skijašice Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U subotu će nastupiti i dvije hrvatske skijašice Leona Popović i Ida Štimac. Popović, koja je prije pet dana u Lienzu 26. mjestom stigla do svojih prvih slalomskih bodova u Svjetskom kupu, imat će startni broj 71, a Štimac, kojoj će ovo biti drugi nastup na Sljemenu, broj 73 u konkurenciji 74 skijašice.