WTA PEKING

Petra Martić zapela već u 1. kolu kvalifikacija

28.09.2012 u 10:41

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić oprostila se već u 1. kolu kvalifikacija od vrlo jakog WTA turnira u kineskom gradu Pekingu, koji će se do kraja idućeg tjedna igrati na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 4.8 milijuna dolara

Naša tenisačica bila je postavljena za osmu nositeljicu kvalifikacija, ali ju je s glatkih 6:2, 6:2, za svega 55 minuta igre, zaustavila Ruskinja Olga Pučkova, 104. igračica svjetskog poretka. Bio je to prvi susret ovih dviju tenisačica.

Sa po dva breaka u svakom setu Pučkova je ostavila Splićanku bez i najmanje šanse za pobjedom. Naime, Martić nije čak izborila nijednu break-loptu u susretu, dok je Ruskinja realizirala četiri od pet. U konačnici je Pučkova osvojila 52, a Martić 35 poena, što dovoljno govori o tome kakav je bio omjer snaga u današnjem (petak) susretu.

Slabu igru naše tenisačice možemo eventualno pripisati napornom tjednu koji je imala u Tokiju, gdje je poražena u 3. kolu od Ruskinje Nadje Petrove i to tek nakon tri sata i 10 minuta igre. Uoči tog susreta Martić je ostvarila dvije velike pobjede i to protiv Njemice Andree Petkovic i pete tenisačice svijeta, Čehinje Petre Kvitove.

Recimo i da će se paralelno uz WTA u Pekingu igrati i ATP turnir za muškarce.