WTA KUALA LUMPUR

Petra Martić stigla do prvog finala u karijeri

04.03.2012 u 09:05

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić ostvarila je najveći uspjeh u karijeri. Prvi se put plasirala u pojedinačni finale na WTA Touru, svladavši u polufinalu Kuala Lumpura Srpkinju Jelenu Janković

Naša je najbolja tenisačica nakon iscrpljujućih tri sata i sedam minuta igre pobijedila drugu nositeljicu sa 6:7(5), 7:5, 7:6(5), a pritom je u završnom setu spasila i jednu meč-loptu. Janković je, naime, kod 6:5, pri servisu 21-godišnje Hrvatice, bila poen do plasmana u finale, ali naša se tenisačica izvukla i izborila tie-break. U njemu je šest godina starija Srpkinja, 14. igračica svijeta, povela s 2:0, ali Martić se s tri poena u nizu vratila u igru i na koncu iskoristila prvu meč-loptu.

Djevojka rođena u Splitu tijekom cijelog je meča iskoristila šest od svojih 12 prilika za break (Janković 5-11), ispalila je devet asova i osvojila 73 posto poena nakon ubačenog prvog servisa. Uzvratila je Beograđanki za poraz u Indian Wellsu prije dvije godine, što je do danas bio jedini njihov međusobni meč.

Podsjetimo, polufinale se trebao igrati u subotu, ali ga je kiša prebacila na dan kasnije. Martić će stoga već za nekoliko sati ponovno na teren, a suparnica u borbi za pobjednički pehar će joj biti tajvanska kvalifikantica Su-Wei Hsieh koja je još u subotu svladala Grkinju Eleni Danilidou. Martić i Hsieh (123. na svijetu) dosad nisu međusobno igrale.

Turnir u Kuala Lumpuru se igra na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 220.000 dolara.

WTA Kuala Lumpur, polufinale:

Martić (5) - Janković (2) 6:7(5), 7:5, 7:6(5)
Hsieh - Danilidou 6:0, 4:6, 6:1