BRAVO!

Petra Martić s lakoćom do 2. kola US Opena

01.09.2009 u 18:23

Bionic
Reading

Za samo sat i osam minuta Petra Martić svladala je Severine Bremond Beltrame i osigurala nastup u drugom kolu US opena. Tamo će igrati protiv Caroline Wozniacki

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u drugo kolo posljednjeg ovogodišnjeg grand slam turnira US Opena koji se igra u New Yorku. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija Martić je u dvoboju prvog kola glavnog turnira svladala Francuskinju Severine Bremond Beltrame sa 6:4, 6:2. Bio je to očito lak meč za našu tenisačicu koja je 'posao' završila za sat i osam minuta igre.

U prvom setu koji je trajao 40 minuta, Petra je dominirala igrom, no i dvaput je gubila svoj početni udarac. Srećom, ni suparnica nije bila raspoložena, pa je Petra s pogođene tri od devet break lopti stigla do 6:4. U tom dijelu igre naša tenisačica osvojila je čak 81 posto ubačenih prvih servisa, unatoč tomu što joj početni udarac baš i nije bio jača strana (samo 16 od 26 ubačenih prvih servisa).

Drugi set bio je puno lakši. Francuskinja nije stigla ni do jedne break lopte, Petra je popravila prvi servis (19 od 25 ubačenih prvih servisa) i osvojila sve poene na svoj drugi servis (6 od 6). Uz to, pritiskala je igru suparnice te iskoristivši dvoje od tri break lopte za 18 minuta stigla do seta (6:2) i pobjede u meču.

U drugom kolu mlada Splićanka će igrati protiv devete nositeljice Dankinje Caroline Wozniacki. Njih dvije se dosad nisu sretale na WTA touru, no sasvim je jasno da je 19-godišnja djevojka iz Odensea veliki favorit nad godinu dana mlađom Hrvaticom. Wozniacki je u karijeri osvojila šest turnira, od toga Ponte Vedra Beach, Eastbourne i New Haven ove sezone. Preostala tri, Stockholm, New Haven i Tokio, osvojila je tijekom 2008. godine.