wta portorož

Petra Martić bila je postavljena za prvu nositeljicu, ali taj status nije opravdala protiv domaće tenisačice; u 1. kolu ispala i Tereza Mrdeža

14.09.2021 u 19:02

Bionic
Reading

Nakon Tereze Mrdeže u 1. kolu WTA turnira u slovenskom Portorožu ispala je još jedna hrvatska tenisačica - Petra Martić.

Ranije popodne, Terezu Mrdežu u 1. kolu WTA turnira u slovenskom Portorožu zaustavila je Slovakinja Viktoria Kuzmova sa 6:2, 6:3.

Kuzmova, 149. tenisačica na WTA ljestvici, lako je nakon tri oduzeta servisa dobila prvi set, a onda je u drugom vrlo brzo došla do vodstva 5:0 nakon što je Mrdeži opet dva puta uzela početni servis. Hrvatska je tenisačica suparnici dva puta uzela servis. Meč je završen nakon sat i pol igre.

Na ovom turniru tvrde podloge Martić (32. na WTA ljestvici) je bila postavljena za prvu nositeljicu, a bolja je od nje, sa 6:3, 6:4, bila 20-godišnja slovenska tenisačica Kaja Juvan (103. na WTA ljestvici).

Juvan je bolje otvorila meč te je povela 3:1. Tada Martić vraća break zaostatka, ali i kod 2:3 gubi dva gema u nizu zbog čega je izgubila i prvi set.

U drugom setu ključni trenutak se dogodio kod 2:2 kada je Juvan još jednom oduzela servis hrvatskoj tenisačici i prednost uspjela sačuvati do samoga kraja.

'Lijepo je bilo igrati pred svojom publikom. Na prvi pogled ždrijeb turnira nije mi bio nimalo ugodan, ali odigrala sam stvarno dobro. Čekala sam svoje šanse i iskoristila ih', rekla je Juvan nakon pobjede protiv hrvatske tenisačice.

WTA Portorož, 1. kolo:

  • Kaja Juvan (Slo) - Petra Martić (Hrv / 1) 6:3, 6:4
  • Viktoria Kuzmova (Svk) - Tereza Mrdeža (Hrv) 6:2, 6:3