'modri' protiv 'crvenih'

Puklo nakon treninga: Petev najavio Sammira u momčadi, pa ga izbacio iz autobusa za Split

12.05.2017 u 07:52

Bionic
Reading

U 33. kolu MAXtv Prve lige Dinamo danas (petak, 12. svibnja) gostuje kod Splita na Parku mladeži (Arenasport 3, 20 sati). 'Crveni' već devet utakmica u nizu ne znaju za pobjedu, a Dinamo mora ići na sve ili ništa, tri su boda imperativ

Rijeka ima pet bodova prednosti, ali u igri je još velikih 12 bodova i u Dinamu se nitko ne namjerava predati. Dok se igra, ima i šansi za osvajanje naslova prvaka. Jasno je to i treneru Ivajlu Petevu koji je preživio smjenu, ali svaka mu je sljedeća utakmica do kraja prvenstva - kvalifikacijska. Pa tako i ova današnja sa Splitom iako je Dinamova momčad i dalje desetkovana ozljedama, bolestima i žutim kartonima.

'Sosa, Matel, Šitum, Perić, Fiolić i Benković ne konkuriraju za utakmicu. Perić je prekjučer bio na infuziji, Soudani pauzira zbog tri žuta kartona, Sigali se vraća, a Livaković je spreman te trenira s momčadi', otkrio je bugarski trener koji je na konferenciji za medije najavio kako će u momčad vratiti 'otpisani' dvojac - Sammira i Ćorića.

'Naravno da obojica konkuriraju za utakmicu, računam na njih kao što sam već nekoliko puta ponovio', potvrdio je Petev.

No, samo nekoliko sati dogodio se 'kopernikanski' obrat. Nakon večernjeg treninga momčad je autobusom krenula za Split, ali bez Sammira. Petev je Brazilcu s hrvatskom putovnicom rekao da se ne ukrcava jer ne konkurira za momčad koja će igrati protiv 'crvenih'! Još nije poznato što se točno dogodilo na treningu, možda je došlo do nesuglasica između Sammira i Peteva, a možda Brazilac nakon problema s leđima jednostavno nije spreman za današnji meč na Parku mladeži...

'Za utakmicu protiv Splita očekivanja su da nastavimo u istom ritmu kao što smo odigrali u posljednje dvije utakmice. Također da odigramo dobro, svaki igrač da pruži 100 posto na terenu i osvojimo tri boda', rekao je Petev u najavi gostovanja kod Splita koji se očajnički bori za ostanak u ligi.

'Malo me iznenadilo da imaju toliko malo bodova i da su na ovoj poziciji jer su solidna momčad, kao što sam već rekao prije par mjeseci. Imaju dobrog trenera, ali sve u ovoj utakmici ovisi o nama, kakav će biti naš pristup, naše ponašanje u 90 minuta. Od prvih minuta moramo težiti našoj igri i našim ciljevima', napominje Petev.

A kako gleda na Rijeku? Očekuje li kiks vodeće momčadi?

'Neću i ne želim pričati o Rijeci. Zanima me samo to da smo se mi podigli nakon dva poraza, dečki su pokazali želju, karakter i to smo tražili od njih. Što će biti, sve je moguće...', zaključio je Ivajlo Petev.