'modri' su spremni

Petev dobio Soudanija, ali za derbi s Hajdukom upitni su Hodžić i Ćorić

21.04.2017 u 15:28

Bionic
Reading

Ivajlo Petev na klupi Dinama je debitirao baš u derbiju s Hajdukom, početkom listopada prošle godine. Tada je odigrao 0:0, a sredinom prosinca na Poljudu je slavio 1:0. Sad 'modrima' trebaju sva tri boda kako bi zadržali priključak s vodećom Rijekom. 'Bili' na Maksimir stižu u subotu, 22. travnja (Arenasport 3, 15 sati)...

'Najveći je ovo derbi u Hrvatskoj, nadam se da će opravdati taj naziv. Očekujem bolju igru Dinama, da budemo koncentrirani svih 90 minuta. I, jedino što je bitno, da osvojimo svih tri boda. Svjesni smo da je sve u našim rukama', rekao je trener Dinama Ivajlo Petev uoči subotnjeg derbija s Hajdukom.

Jasno kako se sve u petak na Maksimiru 'vrtjelo' oko Soudanija koji je pomilovan te će zaigrati u derbiju...

'Nije moj stil da uvijek komentiram suđenje i sudačke odluke. Trener sam Dinama, samo me zanima Dinamo i ne želim komentirati suđenje. Želim samo reći da u svakoj utakmici postoje sporne situacije te da postoje odgovorni ljudi koji o tome odlučuju. Normalno da računam na Soudanija', kaže bugarski trener koji je tijekom tjedna momčad uigravao kao da će igrati bez Soudanija:

'Istina, uvježbavali smo nekoliko formacija bez njega...'

No, u momčadi Dinama ima dosta ozlijeđenih.

'Dino Perić se oporavio, trenirao je cijeli tjedan i bit će spreman. No, imamo problem s Hodžićem. Odlučit ću nakon posljednjeg treninga... Što ako Hodžić neće moći zaigrati? Hm, pa moramo naći rješenje. A to nije jednostavno jer je i Henriquez već neko vrijeme izvan momčadi. Uz sve to ni Ćorić nije trenirao sedam dana jer je bio bolestan. Ali ovaj je tjedan trenirao redovito s momčadi. Imao je anginu i temperaturu, no oporavio se i još ću vidjeti hoće li krenuti od početka ili biti na klupi', otkrio je Petev.

Bugarski je stručnjak debitirao na klupi Dinama upravo protiv Hajduka. Tad je završilo 0:0... 

'Nadam se da ću ovaj put imati više sreće nego prije. Hajduk ima dosta opasnih igrača, dobra su momčad, ali ponavljam, sve ovisi o nama i kako ćemo se ponašati na terenu', kaže Petev koji na pitanje može li ga Hajdukov trener Carrillo iznenaditi taktikom odgovara:

'Pretpostavljam da može, svaki trener ima svoju ideju, kako i mi tako i oni. Ipak, siguran sam da ćemo odigrati jako pametno i tražiti našu ideju.'

Za kraj, Je li Rijeka favorit prvenstva?

'Rijeka je favorit jer ima četiri boda, ali nama to ništa ne znači. Ima još dosta utakmica do kraja i ništa još nije riješeno. Moramo se koncentrirati na sebe i da pobijedimo sve do kraja. O Rijeci uopće ne želim pričati, jer je pred nama derbi s Hajdukom', zaključio je Ivajlo Petev.