ULOVLJENI

Pet meksičkih nogometaša dopingirano

10.06.2011 u 09:48

Bionic
Reading

Petorica meksičkih nogometaša bila su pozitivna na dopinškom testu i izbačena su iz reprezentacije koja trenutačno sudjeluje na Gold Cupu u SAD.

Na testiranju koje je održano 21. svibnja pozitivni su bili vratar Guillermo Ochoa, te Francisco Javier Rodriguez, Edgar Duenas, Antonio Naelson i Christian Bermudez. Sva petorica su bila pozitivna na zabranjenu supstancu klenbuterol. Odmah su suspendirani i vraćeni kući.

'Dobili smo testove za 14 igrača i bilo je pet pozitivnih nalaza. Igrači će do konca istrage biti pod suspenzijom, a prijeti im i dvogodišnja suspenzija,' kazao je član Disciplinske komisije Meksičkog nogometnog saveza Decio de Maria Serrano.

Ochoa i Rodriguez su nastupili u prvom kolu Gold kupa protiv Salvadora i sada se očekuje odluka Nogometnog saveza CONCACAF o možebitnoj kazni i za meksičku reprezentaciju.

Dopinški skandal petorice reprezentativaca u potpunosti je zasjenio meksičku pobjedu protiv Kube 5:0 u susretu drugog kola A skupine. Meksiko je nastupio bez 'dopingiranog kvinteta' i bez ikakvih problema je stigao do bodova. Strijelci su bili Hernandez (35, 75), Dos Santos (62, 67) i De Nigris (64).

U drugom susretu u skupini Kostarika i Salvador su odigrali bez pobjednika, 1:1. Salvador je poveo golom Zelaye u 44. minuti, a izjednačio je Brenes u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Na ljestvici vodi Meksiko sa šest bodova, Kostarika ima četri, Salvador jedan, a Kuba je bez bodova.