PREDSJEDNIK U OSTAVCI

Peroš: Problem je na terenu, a ne u organizaciji

07.08.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Mate Peroš u noći nakon poraza Hajduka dao je ostavku na mjesto predsjednika splitskog kluba. No, donedavni prvi čovjek 'bilih' tvrdi da on nije kriv za stvari koje se događaju

Odmah nakon utakmice protiv Žiline, Peroš se spustio pred novinare i objavio svoju ostavku.

'Razlozi moje ostavke su moralni, ne osjećam se krivim za ovo što je momčad pružila protiv Žiline. Kao predsjednik uprave osigurao sam uvjete kakvih se ne bi posramio nijedan bundesligaš ili klub iz Serie A. Smatram da sam ovu godinu i dva mjeseca, koliko sam na čelu kluba, zajedno sa suradnicima dosta napravio, časno smo i pošteno radili i možemo otići uzdignuta čela. Lagao bih kad bi rekao da mi nisu smetali napisi, pogotovo oni neistiniti. Na odlasku ostavljam financijski i organizacijski klub u dobrom stanju, no ne mogu se ja skinuti u dres i igrati.

Ovo je, izuzevši Kalinića, ista momčad kao lani. Vidjeli ste kako smo lani igrali i borili se, sad ne znam što se događa. To je stvar struke, ja tu nisam mogao pomoći i smatram da je najbolje rješenje da ja kao predsjednik uprave odem i prepustim nekome drugome da probudi struku i igrače iz ovog stanja u koje su upali. Ključ problema je na terenu, ne u organizaciji. Uprava je bila složna, donosili smo jednoglasne odluke, nikada nismo imali nikakvih nesuglasica. Ni meni nije jasno zašto momčad ovako igra i zašto je na početku sezone u padu forme', kazao je Peroš.

Svi su vidjeli da Hajduku nedostaje napadač Kalinićeve kvalitete.

'Za pravog napadača treba napraviti ono što ja nisam mogao napraviti, a što čeka sljedeću upravu. To je dobar scouting, treba pratiti igrača godinu dana i onda ga dovesti. Hajduk u ovom trenutku nije toliko moćan da kupi napadača od nekoliko milijuna eura. Mi moramo dovoditi igrače koje možemo platiti, a to nisu u ovom trenutku veliki iznosi', završio je Peroš.