OPTIMIZAM NAKON LINZA

Perkovich: Spremni smo za velike stvari!

27.10.2012 u 16:17

Bionic
Reading

Prepuni optimizma nakon pete uzastopne pobjede, pogotovo tako uvjerljive kao što je to bilo kod aktualnih prvaka u Linzu (5:1) u kojoj je konačno proradila još jedna napadačka linija, 'medvjedi' se pripremaju za veliki nedjeljni ogled protiv vodećeg Villacha

Linz zasad nije ni sjena prošlosezonske šampionske momčadi, no ipak gostujuća pobjeda, superuvjerljiva od 5:1, jednostavno mora podići optimizam 'medvjedima'. Zagrebački hokejaši 'protutnjali' su u petak Linzom i aktualnom prvaku nanijeli težak i neugodan poraz, a sebi osigurali dodatnu dozu samopouzdanja pred težak nedjeljni ogled protiv trenutno vodećeg Villacha.

'Vjerujem da smo petom pobjedom zaredom pokazali da smo spremni za velike stvari, a pobijediti Linz sa 5:1 na njihovu ledu nije sitnica. Bili smo koncentrirani cijelu utakmicu. Obrana i Kristan odradili su odličan posao, a mi napadači nastavili smo u ritmu iz posljednjih nekoliko utakmica', rekao je dvostruki strijelac Perkovich za klupsku web stranicu, potencirajući upravo izvrsnu igru treće napadačke trojke kojoj i sam pripada.

Brandon Buck, Adam Miller i Perkovich dosad se nisu iskazali. Uoči sezone od njih su se očekivale velike stvari, no u prethodnih 14 kola naslovnice i hvalospjeve za igru najviše je zaslužila prva napadačka trojka u kojoj su Klyle Greentree, Dustin Jeffrey i Adam Naglich. U Linzu su Perkovich i društvo sudjelovali u četiri od pet zabijenih pogodaka, nesumnjivo dovoljno za osmjeh na licu trenera Martya Raymonda.

'Drago mi je zbog ova dva pogotka jer još uvijek tražim svoju najbolju igru poslije ozljede i nadam se da ću iz susreta u susret biti sve bolji. Protiv aktualnih prvaka smo stvarno odigrali odličnu utakmicu, možda i jednu od najboljih ove sezone i dominirali smo ledom svih 60 minuta. Sada se vraćamo u Zagreb da nastavimo uspješan niz, a želimo našim navijačima, posebno navijačicama, pokloniti još puno razloga za veselje', izjavio je Perkovich.

Izvrsni Alex Westlund primio je 'petardu' u manje od 40 minuta i nakon nje je zamijenjen. Postotak obrana u utakmici protiv Medveščaka bio mu je slabih 76 posto, a u drugoj trećini, u kojoj je primio četiri gola u 11 udaraca, očajnih 64 posto. Nakon tog poraza 1:5 ukupni postotak u sezoni pao mu je ispod 90 posto, što je katastrofa za tako kvalitetnog golmana. U pet prethodnih sezona, koje je mahom odradio u svom sadašnjem klubu, a samo je prve bio u ljubljanskoj Olimpiji, nikad mu postotak nije bio tako slab.

No za takvu situaciju zaslužni su 'medvjedi' i njihova jako dobra napadačka igra, a ne Westlundova slaba forma. Kako bilo, pet komada prvaku izvrsna je najava za ove sezone super jaki Villach. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 17.30 sati, sigurni smo u prepunoj Ledenoj dvorani Doma sportova.