LAŽNA UZBUNA

Perišić nema svinjsku gripu i putuje na Cipar

11.11.2009 u 21:11

Bionic
Reading

Napadač Club Bruggea Ivan Perišić koji je u skupinama Europske lige postigao već četiri pogotka je potpuno zdrav. Iako se činilo da ga je napao virus H1N1, ispostavilo se da je temperatura bila produkt umora i mladi napadač će se priključiti reprezentaciji U-21

Perišić je prošao sve potrebne pretrage i nalazi pokazuju da nema potrebe za izolacijom. Tako će sastav Dražena Ladića biti bogatiji za još jednog kvalitetnog napadača, koji će na dispoziciji biti već za dvoboj protiv Cipra. Zbog konkurencije (Kalinić, Kramarić, Rakitić) i zbog izgubljenih treninga teško je očekivati da će Ivan u vatru već u subotu, no trebao bi biti vrlo koristan u dvoboju u Slovačkoj kod prvoplasiranog sastava skupine. Tada će se vratiti i Mirko Oremuš koji na Cipru neće igrati zbog crvenog kartona iz utakmice protiv Srbije.

Dok u napadu cvatu ruže, obrambeni red Dražena Ladića nije u dobrom stanju. Još su upitni nastupi Maloče i Jozinovića, definitivno je otpao Tomečak, a listi ozlijeđenih pridružio se i Dejan Lovren, koji nije nastupio u današnjoj probi protiv lokalnog NK Poleta. Ipak, Lovren bi morao biti spreman već za subotu.

Inače, dvoboj s Poletom završio je s uvjerljivih 9:1 u korist mlade vrste. Tri gola zabio je Kramarić, dva je dodao Oremuš, a među strijelce su se upisali i Kalinić, Školnik, Ljubičić i Knežević.

Mlada selekcija na Cipar putuje u petak, a nakon prvog dvoboja izravno će se preseliti u Slovačku kako bi se što bolje pripremila za posljednji dvoboj ove kalendarske godine.