KAKO DO POBJEDE

Perasović: Mi smo favoriti unatoč problemima

01.06.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Bez Vukušića i Prkačina, zagrebačka Cibona ugostit će u utorak u 18 sati košarkaše Zadra. Riječ je o trećem susretu finalne serije koja bi, kako sada stvari stoje, zaista mogla otići na maksimalnih pet utakmica

Sljedeća utakmica finalne serija za naslov prvaka Hrvatske između Cibone i Zadra na rasporedu je u utorak. U 18 sati u Draženovu domu 'vukovi' će nastojati zadržati prednost domaćeg parketa nad velikim suparnikom i drugom pobjedom u tri odigrana susreta stići samo na korak od naslova. No da neće biti lako, posvjedočio je u ponedjeljak trener zagrebačke momčadi Velimir Perasović.

Svaka utakmica u finalnoj seriji može biti odlučujuća, no mi nakon 1:1 u pobjedama imamo pravo na optimizam

Ozljede dvojice važnih igrača, Vedrana Vukušića i Nikše Prkačina, itekako rade probleme Perasoviću u izradi koncepcije igre. Vukušić je izgubljen do kraja sezone, dok za Prkačina još postoji nada da bi mogao zaigrati čak i u utorak.

'Prkačin ima bakterijsku upalu, možda je to posljedica uboda insekta. Ruka mu je jako natečena i već tjedan dana posjećuje bolnice. Ozljeda je takva da u roku jednog dana može sve biti u redu, ali i ne mora. Zato utakmicu pripremam kao da Nikša neće igrati', kazao je trener Cibone na redovitoj novinarskoj konferenciji i naglasio važnost pobjede:

'Jako smo se trudili izboriti prednost domaćeg parketa i ne želimo tu prednost izgubiti. Svaka utakmica u finalnoj seriji može biti odlučujuća, no mi nakon 1:1 u pobjedama imamo pravo na optimizam.'

Na pitanje o agresivnosti Zadra, kojem suci očito ne toleriraju na isti način agresivnu igru na domaćem i gostujućem parketu, Perasović je kazao da je ključno da se njegova momčad adaptira na igru Zadra, bez obzira igraju li u Zadru ili Zagrebu.

'Zadar uvijek igra agresivno, no tretiranje te agresivnosti nije uvijek isto. Na domaćem parketu im se tolerira puno više, no mi se moramo tome prilagoditi i pronaći odgovor kako ih zaustaviti. Da bi smo dobili Zadar, svaki naš igrač mora dati maksimum od sebe, pogotovo sad kad imamo manjak igrača u rotaciji', kazao je Perasović ne želeći komentirati nagađanja stručnjaka da je Zadar bliži ukupnoj pobjedi ako serija otiđe na maksimalnih pet susreta.

Perasović je definitivno optimist uoči trećeg sraza dviju najboljih momčadi u Hrvatskoj, no čini se da navijači ne bi trebali biti optimisti kad je u pitanju TV prijenos cijele serije. Naime, zasad su potvrđeni termini samo za treću i četvrtu utakmicu, u oba slučaja igrat će se u 18 sati, no eventualna peta zasad nije na TV rasporedu i HTV još nije potvrdio da će prenositi posljednji košarkaški susret sezone.