BARCA IH PREGAZILA

Perasović i njegova Valencia teško stradali: Nećemo odustati

25.05.2012 u 13:35

Bionic
Reading

Težak je poraz u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za košarkaškog prvaka Španjolske doživjela Valencija kod Barcelone 84:57, a trener poraženih Velimir Perasović traži od svojih igrača da taj neuspjeh što prije zaborave

Na konferenciji za novinare nakon teškog poraza kod Barcelone hrvatski strateg je ponudio svoje viđenje razloga dominacije domaćeg sastava.

'U ovoj smo utakmici bili žrtve brojnih loših okolnosti, ali dok traje serija nećemo odustati. Moramo brzo zaboraviti ovaj poraz. Barcelona nas je pretrčala, čestitam joj na tome, a mi ćemo se pokušati vratiti u pozitivu u najkraćem roku. Bilo je očito da nismo fizički i mentalno spremni za ovaj dvoboj, a suparnik je silovitim ulaskom u utakmicu rano prelomio rezultat. U prvoj četvrtini nas je uništio Lorbek, malo smo se obrambeno popravili u drugoj, ali Barça je ovaj put bila superiorna i nije se dala poremetiti', izjavio je Perasović.

U drugoj utakmici, koja je na rasporedu u nedjelju, također na parketu Blaugrane, Perasović očekuje bolju reakciju svojih igrača.

'Očito je da moramo bolje odgovoriti na brzu igru Barcelone, moramo biti agilniji i koncentriraniji. U prvoj utakmici napravili smo jako puno nepotrebnih grešaka, a nakon njih sporo smo se vraćali u obranu. To su stvari koje ćemo pokušati ispraviti u nedjelju', najavio je trener Valencije, koji će morati i psihološki stabilizirati momčad nakon poraza od 27 koševa razlike.

'Uvijek je problem kada izgubite s tako velikom razlikom. Prije mjesec dana smo s Barcelonom odigrali egal utakmicu, a sada smo se prerano predali. U nedjelju nas čeka nova priča, a mi ćemo pokušati biti bolji i spremniji', zaključio je Perasović.