OPRAVDANJE ZA REMI?

Pep: Nikada nisam igrao s tako agresivnom momčadi

08.11.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Real Madrid sada Barceloni bježi tri boda. Atmosfera uoči El Clasica koji se igra 11. prosinca u Madridu sve se više zakuhtava

Nogometaši Barcelone u 12. kolu španjolske lige remizirali su s Athletic Bilbaom (2:2). Na kišom natopljenom terenu, u uvjetima na rubu regularnosti, jedva su izvukli bod. Domaćini su poveli pogotkom Herrere u 20. minuti, ali samo četiri minute kasnije Cesc Fabregas udarcem glavom izjednačio je rezultat. Athletic je u 80. minuti ponovno stigao do vodstva nakon autogola Piquea, a konačan rezultat postavio je Messi u sudačkoj nadoknadi.

'Ponosan sam na svoje igrače i želim čestitati Athletic Bilbau. Svi su mogli uživati u nogometu zahvaljujući izvedbi obiju momčadi', izjavio je Guardiola i nastavio:

'Rekao sam i prije utakmice da su nogometaši Athletica zvijeri. Nikada nisam igrao protiv momčadi koja igra s tolikim intenzitetom, tako agresivno i ne ostavlja ni najmanje slobodnog prostora'.

Trener Athletica Marcelo Bielsa bio je frustriran.

'Šteta što nismo pobijedili. Možda ne bi bilo u potpunosti zasluženo, ali kada smo već bili toliko blizu, zadnji pogodak bio je frustrirajući'.

Barcelona sada zaostaje tri boda za vodećim Realom. Madridska momčad ostala je bez Di Marije, koji je ozlijedio stražnju ložu i zbog toga će pauzirati mjesec dana.