Liga prvaka

Pep Guardiola najavio finale protiv Kovačića i društva; Španjolac otkrio i što će se dogoditi ako dobije otkaz u Manchester Cityju

29.05.2021 u 08:26

Bionic
Reading

Pep Guardiola se osvrnuo na finale Lige prvaka i svoj posao u Manchester Cityju

Manchester City će u finalu Lige prvaka danas od 21 sat igrati protiv Chelseaja, a engelski dvoboj najavio je trener Cityja Pep Guardiola. Španjolac je u svojoj petoj godini u engleskom velikanu uspio doći do finala elitnog natjecanja, jedinog kojeg nije uspio osvojiti.

'Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo, onako kako igramo godinama. Dolazak u finale je označio kraj procesa koji smo započeli prije pet godina. Mislim da će utakmica biti dobra i da će pobijediti bolji. Znam točno kako ćemo igrati i s kim. Nevjerojatno iskustvo je biti ovdje. Kad sam započeo karijeru, nisam ni mogao očekivati da ću igrati finala. Razumijem igrače i znam što ću im reći. Neki su nervozni, ali objasnit ću im da je to normalno', rekao je Guardiola u najavi utakmice.

Novinare je zanimalo jesu li njegovi igrači posebno vježbali jedanaesterce.

'Možemo mi to vježbati koliko hoćemo, ali ne možemo na treningu replicirati napetost koja je prisutna u raspucavanju. U slučaju da dođe do jedanaesteraca, razgovarat ću s igračima i znam što ću im reći, ali prije svega, tjednima sam razmišljao o utakmici, a ne o jedanaestercima', kaže Guardiola.

Finale neće biti lako niti jednoj ekipi.

'Svi žele pobijediti, no da bi pobijedio, moraš igrati dobro. Uvijek imate plan, ali nekad se morate prilagoditi raznim okolnostima. Neki igrači na teren izađu puni tenzija, neki imaju poteškoća, ali moraju se s tim nosiit. Siguran sam da ćemo se napatiti za pobjedu u finalu. Lijepo je reći igračima da uživaju, no to nije uvijek moguće. Morate biti čvrsti i spremni na prilagodbe', rekao je Španjolac pa dodao:

'Patili smo u prvom poluvremenu protiv PSG-a i Dortmunda, ali ostali smo složni. Sutra jedna ekipa neće dominirati svih 90 minuta, ali imat ćemo trenutke kada će momentum biti na našoj strani i moramo ih iskoristiti. Najsretniji sam na svijetu jer sam ovdje. To je privilegija. Dat ćemo sve od sebe i pokušati predstaviti nogomet u najboljem svijetlu.'

Bez obzira na ishod, Guardiola ostaje u Cityju i iduće sezone jer je početkom ove potpisao do 2023. godine.

'Vlasnici mi daju sve što trebam. Ne mogu poreći njihova ulaganja, ali ne mislim samo na to. Imam prijatelje u upravi, a igrači me smatraju autoritetom. Osjećam se ugodno i imam sve što mogu poželjeti. Ne mogu tražiti više od ovoga. Moje je da radim svoj posao najbolje što mogu. Razumijemo se, donosimo odluke zajedno, dijelimo pogreške i dobre trenutke. Kad izgubimo, nisam ja kriv, nego nalazimo zajedničko rješenje. Znam da ću kad tad dobiti otkaz, ali razići ćemo se u dobrim odnosima. Zato sam i obnovio ugovor. Osjećam se ugodno s klupskom kulturom, ne samo s igračima. Sudit će mi po rezultatima, ali ćemo si uvijek pružiti ruku i ostati prijatelji', kaže Guardiola.

Sutra neki od igrača neće igrati, a to je ono što je najveća noćna mora za španjolskog trenera.

'To je užasno, baš katastrofalno. Savjetujem vam da nikada ne budete treneri. Ne znam kako bih utješio igrče koji neće igrati, ali savjetujem im da ostanu uz ekipu. Imat ćemo pet, možda i šest zamjena i svatko može dobiti priliku. Žao mi je onih koji neće igrati, ali to je tako. Odabrat ću ekipu za koju smatram da će pobijediti', poručio je Guardiola.

Novi sportski paket MAXtv usluge – MAX Arena 2 MAXtv usluga bogatija je za novi sportski paket, MAX Arena 2, koji korisnicima donosi vrhunske sportske sadržaje. Hrvatski Telekom kontinuirano širi svoju programsku ponudu kako bi korisnicima u svakom trenutku nudio kvalitetan i atraktivan sadržaj, a novi sportski paket MAX Arena 2 donosi upravo to – MAX Arena 2 sadržava Arenasport 7-10 kanale koji nude još više uzbuđenja uz premium sportska natjecanja Lige prvaka, Europske konferencijske lige, dodatnih utakmica NBA, portugalske i francuske lige, i sve to uz HD kvalitetu slike. Više informacija OVDJE.