MESSIJU POSEBAN DRES

Pep brine zbog navijača, Ferguson zbog Giggsa

24.05.2011 u 20:43

Bionic
Reading

U subotu će se fokus sportske javnosti okrenuti prema Wembleyju gdje će Barcelona i Manchester United tražiti put prema kruni europskih nogometnih prvaka

Četiri dana uoči finala Lige prvaka na Wembleyju, najveća Barcelonina briga i dalje je islandski vulkan Grimsvöt. Zbog oblaka prašine koji je nadomak Engleskoj Josep Guardiola odlučio je već danas s momčadi otputovati u London, no problema će imati njihovi navijači.

Od 25.000 njih s ulaznicama, 12.000 ima avionske karte za dan uoči utakmice, kada bi, prema predviđanjima meteorologa, zračne luke u Engleskoj trebale biti zatvorene.

'U finalu će odlučivati nijanse, no nadam se da ta nijansa neće biti islandski vulkan zbog kojeg bi naših navijača moglo biti manje na tribinama', kaže Josep Guardiola.

Trener Barce zna kako se pobjeđuje Manchester United u finalu Lige prvaka, napravio je to 2009. u Rimu.

'United će istrčati u gotovo istom sastavu u kojem je bio i tada, no u mojoj momčadi ima dosta promjena. U toj smo utakmici potpuno nadigrani u prvom poluvremenu, no na kraju smo ipak slavili. Neka tako bude i u subotu', kaže Pep.

Guardiola je Ligu prvaka osvajao i kao trener, kada je 1992. Barcelona baš na Wembleyju s 1:0 golom Koemana svladala Sampdoriju. Guardiola je ovih dana taj dres dao na čuvanje svojoj desetki Lionelu Messiju, koji je pozirao s njim španjolskim fotoreporterima.

'Nadam se da će mu donijeti sreću', kaže trener.

Inače, Messi je u finalu LP-a 2009. dao gol za konačnih 2:0.

'Imam lijepe uspomene na Rim. I ovogodišnji će finale biti poseban, a igrat ću kao da mi je to zadnja utakmica', naglasio je Argentinac.

Menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona vulkan ne zabrinjava, jer će do Londona superbrzim vlakom, no remeti ga pritisak javnosti na preljubnika Ryana Giggsa.

Velški je veznjak prevario suprugu s velškim modelom Imogen Thomas. Navodno je zbog toga atmosfera u svlačionici crvenih vragova jako loša, no Ferguson je naglasio:

'Giggs će igrati protiv Barcelone!'