FLYERSI DOBILI 4:2

Penguinsi se oprostili od snova o novom naslovu

22.04.2012 u 23:23

Bionic
Reading

Pittsburgh Penguinsi su dvaput izbjegli eliminaciju od Philadelphia Flyersa, s 0:3 smanjili na 2:3 u pobjedama, no to je bilo sve što su učinili. Šestu utakmicu su izgubili i oprostili se od snova o novom naslovu

Claude Giroux i Ilja Brizgalov najzaslužniji su što Pittsburgh Penguinsi nisu stigli nadomak čuda i dostigli vodstvo Philadelphia Flyersa od 3:0 u pobjedama. Istina, pomogao je i golman Pensa, Marc-Andre Fleury, koji nije bio niti izbliza tako dobar kao u petoj utakmici, obranio je samo 18 od 22 udarca upućena na njegov gol te su domaći Flyersi stigli do pobjede od 5:1 i prolaska u konferencijsko polufinale.

Giroux je svoj novi show započeo u 32. sekundi utakmice, kad je presjekao jedno dodavanje Sidneya Crosbya i zabio za 1:0. Do kraja prve trećine još je upisao i asistenciju za Scotta Hartnella koji je povisio rezultat na 2:0, a onda je dodavanjem sudjelovao i u trećem golu Flyersa koji je početkom drugog dijela zabio Erik Gustafsson. Bilo je to vodstvo koje Penguinsi više nisu imali snage dostići.

Istina, Jevgenij Malkin smanjio je na 1:3 sredinom druge trećine, no samo 36 sekundi kasnije Danny Briere ponovno je podigao razliku na tri gola. Unatoč priličnom broju udaraca prema ponovno izvrsnom Brizgalovu, gosti nisu uspjeli postići novi gol, pa su kraj utakmice dočekali bez svog golmana. Igrač više u napadu nije im se isplatio; ne samo da nisu ostvarili prednost, nego su osam sekundi prije kraja i primili novi gol. U nebranjenu mrežu pak je pospremio Brayden Schenn.

Tako je neslavno završila odiseja Pittsburgha, možda i najvećih kandidata za naslov prvaka. Od 2010., samo su tri momčadi uspjele izjednačiti na 3:3 nakon početnog minusa od 0:3 i izboriti odlučujuću sedmu utakmicu. Penguinsi, dakle, nisu ušli u tu statistiku.

Pittsburgh - Philadelphia 3:4
Pittsburgh - Philadelphia 5:8
Philadelphia - Pittsburgh 8:4
Philadelphia - Pittsburgh 3:10
Pittsburgh - Philadelphia 3:2
Philadelphia - Pittsburgh 5:1

U ludoj seriji od šest utakmica i nevjerojatno velikog broja golova, Claude Giroux se iskazao kao odlučujuća karika. U ligaškom dijelu natjecanja u 77 utakmica zabio je 28 golova i ostvario 65 asistencija, a u doigravanju, u samo šest utakmica, zabio isto toliko pogodaka i upisao još osam asista. Istodobno, Ilja Brizgalov baš je u odlučujućoj utakmici imao najbolji prosjek, obranio je 30 od 31. upućenog udarca na svoj gol, što iznosi čak 96,8 posto uspješnosti.