U 96. GODINI

Peminuo Tex Winter, trener kojeg je zbog svog izuma obožavao veliki Michael Jordan

11.10.2018 u 12:32

Bionic
Reading

Košarkaški inovator Tex Winter, izumitelj tzv. trokut napada i dugogodišnji pomoćnik Phila Jacksona u Chicago Bullsima i Los Angeles Lakersima, preminuo je u New Yorku u dobi od 96 godina.

Tijekom uspješne trenerske karijere Texa Wintera svakako je najpoznatiji igrač s kojim je radio Michael Jordan koji mu je odao počast:

'Jako sam puno naučio od trenera Wintera, on je bio pionir, pravi strateg i imao sam sreće što sam igrao za njega. Njegov napadački trokut bio je od izuzetne važnosti za osvajanje naših šest naslova prvaka. Osim što je bio veliki radnik, bio je i odličan učitelj. Izražavam sućut njegovoj obitelji', izjavio je po mnogima najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan.

Winter je kao pomoćnik najtrofejnijeg NBA trenera Phila Jacksona sudjelovao u osvajanjima devet NBA naslova, šest (1991-93 i 1996-98) s Bullsima te tri (2000-02) s Lakersima.

Među košarkašima koji su radili s Winterom te naglašavaju kako su mu zahvalni na svemu što ih je naučio jest i Kobe Bryant koji se oglasio putem društvenih mreža gdje ga je nazvao genijem uz dodatak 'kako ne bi bio tu gdje jest da nije bila Texa.'