uspjeh tenisača

Ćorić bez izgubljenog seta do finala s Federerom, za titulu će se boriti i Marin Čilić!

23.06.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u subotu u finale teniskog ATP turnira u Halleu nakon što mu je Španjolac Robert Bautista Agut zbog ozljede predao meč poslije 24 minute kod rezultata 3:2, dok je Marin Čilić pobijedio u Queensu Nicka Kyrgiosa 7:6(3), 7:6(4).

Ćorić, koji je 34. na ATP ljestvici, tako će u finalu igrati protiv prvog tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera koji je za plasman u finale eliminirao Amerikanca Denisa Kudlu. Hrvatski je tenisač sa Švicarcem dva puta igrao do sada i oba je puta izgubio.

  • +43
Borna Ćorić, hrvatski tenisač Izvor: Pixsell / Autor: Scott Kinser/Cal Sport Media

Borna ovog tjedna u Halleu nije izgubio niti jedan set, a njegov obračun s Federerom bit će repriza polufinala Indiana Wellsa u kojem je tijesno slavio švicarski velikan.

U nedjeljnom finalu, četvrtom u karijeri, Ćorić će probati stići do svog drugog ATP naslova.

Čilić izborio finale Queensa

Kao i prošle sezone, Marin Čilić igrat će u finalu Queensa. Odličan tjedan nastavio je ove subote pobjedom protiv Nicka Kyrgiosa kojeg je slomio u dva 'tie-breaka'.

U prvom je najbolji hrvatski tenisač prepustio protivniku tri poena, u drugom četiri.

Čilić će u nedjelju pokušati po drugi put u karijeri osvojiti ovaj engleski turnir na travi. Prvi put je ovdje slavio u famoznom finalu protiv Davida Nalbandiana 2012. godine, u kojem je Argentinac diskvalificiran jer je nogom udario suca i raskrvario ga...

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube