tunis slavio 2:1

Peh Dalića u njegovom Varaždinu: Nakon poraza idu kritike, ali ja ih nemam

11.06.2019 u 23:53

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici igranoj u Varaždinu pred 8036 gledatelja, hrvatska nogometna reprezentacija je izgubila od Tunisa sa 1:2 upisavši prvi poraz od neke afričke reprezentacije.

'Nikad nije lijepo izgubiti utakmicu, gorak je okus, ali što je tu je', rekao je Zlatko Dalić nakon prvog poraza hrvatske reprezentacije u osmoj utakmici u Varaždinu. I prvog u sedam utakmica protiv afričkih reprezentacija.

Tunis je slavio u prijateljskom susretu 2-1 pred 8036 gledatelja na Stadionu Anđelka Herjavca.

'Kontranapad nas je danas ubio, moramo to riješiti. Probali smo s tri stopera, a kad ćemo ako ne sada prije devetog mjeseca? Nije išlo, curilo je sa svih strana. Dečkima nemam što zamjeriti, dali su sve od sebe ovih deset dana. Žao mi je publike i jer smo se oprostili od njih porazom', rekao je podno varaždinskih tribina izbornik a onda se osvrnuo i na pobjedu Mađarske protiv Walesa, odnosno Slovačke kod Azerbajdžana.

  • +12
Hrvatska - Tunis, prijateljska utakmica 11.6.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Mi i Slovaci smo izjednačeni, čeka nas borba u devetom mjesecu. Ovo nam je dobra situacija, da vidimo što možemo, a što ne možemo', najavio je Dalić te komentirao debitantske nastupe četvorice igrača, Sluge, Melnjaka, Benkovića i Caktaša.

'Novim igračima još uvijek treba utakmica i samopouzdanja. Nije lako biti u reprezentaciji, još uvijek su u grču, strahu, nervozi, ali ovakve utakmice tome služe. Nakon poraza idu kritike, ali ja ih nemam, idemo dalje'.

Prvo poluvrijeme bilo je slabije nego drugo. Što je i logično, s obzriom da su tek u nastavku ušli Modrić, Perišić, Brozović...

'Prvo poluvrijeme je bilo slabo, nismo mogli stvoriti ništa, oni su se branili, bili su u bloku. Drugo je bilo puno bolje, ali primili smo taj gol iz penala. Ima stvari koje treba popraviti, ali najvažnije je naučiti igrati protiv kontranapada'. 

Ponovio je kako nije htio igrati ovu utakmicu.

'Ova mi utakmica nije nikako pasala, nisam je htio uopće. Poslije Walesa je bilo jako teško išta drugačije napraviti. Ali puno je drugačije kada smo zajedno desetak dana. Sad nas čeka odmor, da se svi dobro spreme do devetog mjeseca'.

Vodio je utakmicu nakon deset godina na svom stadionu u Varaždinu.

'Eto, morao je taj prvi poraz biti baš na meni. Uvijek je lijepo doći u svoj grad, hvala publici na podršci i na punom stadionu. Žao mi je zbog poraza', završio je Dalić.