dobar posao u italiji

Paul Pogba punih je šest sezona brutalno 'pljačkao' Manchester United, a sada se kao slobodan igrač definitivno vratio u Juventus

11.07.2022 u 15:04

Bionic
Reading

Nakon šest sezona u Manchester Unitedu francuski veznjak Paul Pogba (29) vratio se u Juventus. Pogba dolazi u Juve kao slobodan igrač i sa 'starom damom' je potpisao ugovor na četiri godine

Paul Pogba je kao 16-godišnjak došao u nogometnu akademiju Manchester Uniteda, a nakon toga je dobio je priliku u prvoj momčadi. No, u dvije sezone odigrao je samo sedam utakmica te je nakon svađe s Alexom Fergusonom 2012. godine preselio u Juventus.

U torinskom klubu (od 2012. do 2016.) odlično se uklopio u momčad te je postao standardni prvotimac. Osvojio je četiri naslova prvaka Italije i u 178 nastupa zabio je 34 gola.

Nakon odličnih partija u dresu 'stare dame', Manchester United je ponovno bio zainteresiran za Pogbu i uspio ga je 2016. godine dovesti u svoje redove za 105 milijuna eura, što je tada bio rekordan transfer.

Realno, Pogba je 'debelo' podbacio u Unitedu, za momčad s Old Trafforda je pružio puno manje od onoga što se očekivalo. U 226 utakmica zabio je 39 golova.

Problem? 'Crveni vragovi' su na Paula Pogbu u proteklih šest sezona potrošili više od 220 milijuna eura! Imao je ugovor od oko 20 milijuna eura na godinu, plus transfer iz Juventusa od 105 milijuna eura te milijunski bonusi... Previše i za tako bogati klub kao što je United s kojim je Pogba u šest sezona osvojio samo dva trofeja - Liga kup 2017. te iste godine i UEFA Europsku ligu.

U Juventusu su ga sada dočekali kao spasitelja, igrački je sazrio, a koliko od njega očekuju najbolje govori činjenica da je dobio dres s brojem 10 na leđima. Istina, Pogba je u Juventusu prvo nosio broj 6, a potom i 10, a sad je opet preuzeo legendarnu 'desetku' koju su prije njega proslavili velikani poput Alessandra Del Piera, Roberta Baggia, Michela Platinija...

'Kad smo se opraštali uvijek je postojao tračak nade da ćemo se vidjeti ponovno, prije ili kasnije. I evo ga, Pogba se vratio u Torino i ne možemo biti sretniji. Otišao je kao dječak, a vraća se kao muškarac i šampion', objavio je Juventus na službenim stranicama.

Pogba je s Juventusom potpisao ugovor na četiri godine, a sada će, u odnosu na plaću u Manchester Unitedu, zarađivati 'sitniš' - samo osam milijuna eura po sezoni. S bonusima bi mogao zaraditi i do 10 milijuna eura, ali i to je dvostruko manje od onog što je imao na Old Traffordu...