vjernost se isplati

Paul Pogba besplatno odlazi iz Manchester Uniteda, a koštao ih je čak 260 milijuna eura; evo zašto mu moraju isplatiti poseban bonus!

02.06.2022 u 12:24

Bionic
Reading

Francuski reprezentativac Paul Pogba na ljeto definitivno napušta Manchester United, o čemu se već piše tjednima. No, način na koji odlazi je specifičan

Također je poznato kako 29-godišnji Paul Pogba karijeru nastavlja u Juventusu koji će mu biti sljedeća destinacija.

Zanimljivo je spomenuti kako će ovo biti ukupno četvrti puta da se obavlja transfer s Pogbom u glavnoj ulozi, na relaciji Manchester United – Juventus, ali ovog puta besplatno.

Crveni vragovi su se s njim u šest godina četiri puta plasirali u Ligu prvaka, a na njega su potrošili ukupno čak 219 milijuna funti (oko 260 milijuna eura!); 89 milijuna funti za njegov transfer i još 130 milijuna funti Pogba je ukupno zaradio od plaća i bonusa na zabijene golove.

No, tu nije kraj njegovom zarađivanju u Manchesteru iako mu ističe ugovor i iako za crvene neće više nijednu utakmicu odigrati. Naime, od engleskog velikana dobit će još dodatnih 3,78 milijuna funti kao 'bonus za vjernost'.

No, Pogba nije jedini igrač Manchester Uniteda koji će obaviti besplatan transfer. Naime, i engleskom reprezentativcu Jesseju Lingardu nakon 22 godine u Man. Unitedu (uz godinu dana posudbe u West Hamu) također ističe ugovor, a nova destinacija još nije poznata.

Juventus nije bio jedini klub zainteresiran za Pogbu. Na njega su pažnju obratili i PSG i Real Madrid, ali Pogba se ipak odlučio vratiti u Torino gdje je ostavio dubok trag od 2012. do 2016. godine. Juventus je prošlu sezonu završio ispod očekivanja. Završili su na četvrtoj poziciji u ligi te su izgubili finale kupa i osminu finala Lige prvaka i nadaju se da će idućoj sezoni s Pogbom biti puno uspješniji.