SPLASNULA EUFORIJA

Partizan žali zbog ulaska u Ligu prvaka

25.11.2010 u 10:33

Bionic
Reading

Pet utakmica, pet poraza i 1:10 gol-razlika, dosadašnji je rezultat Partizana u Ligi prvaka, sasvim dovoljno da čelni ljudi beogradskog kluba požale što ipak nisu ostali u kudikamo lakšoj Europskoj ligi

'Ne mislim da je Partizan daleko od Europe, ali smo u ovom trenutku daleko do najboljih momčadi. Siguran sam da bi smo u Europskoj ligi ostvarili puno bolje rezultate, kao što sam siguran i da ćemo sljedeće godine u Europi biti daleko bolji nego ove', kazao je Aleksandar Stanojević, trener Partizana, nakon novog, petog uzastopnog poraza crno-bijelih u Ligi prvaka.

Razumljivo, euforija oko ulaska u Ligu prvaka posve je nestala nakon redovitih neuspjeha u borbi s klubovima koji realno nisu top klasa europskog nogometa. Nitko ne spori Arsenalu izuzetnu kvalitetu, no Braga i Šahtar ipak su u Beogradu ocijenjeni kao klubovi protiv kojih se može igrati i, ako već ne i pobijediti, uzeti barem pokoji bod. Stvarnost je bitno drukčija i upravo je ona razlog određene tuge Stanojevića.

Partizan je dobro krenuo u natjecanje, poraz od 0:1 u Ukrajini ocijenjen je rezultatom koji obećava. Prizemljenje je stiglo u idućem kolu kad je usred Beograda Arsenal s lakoćom slavio sa 3:1, a zatim je i Braga na svom travnjaku slavila 2:0. Kraj priče ispisali su Portugalci u Beogradu pobijedivši 'crno-bijele' s minimalnih 1:0. To što su Darijo Srna i Eduardo u 5. kolu u gostima ostvarili glatkih 3:0 više nikoga nije začudilo i Beograđani se s pravom pitaju što će tek biti u posljednjem kolu na Emiratesu, kod razigranog i efikasnog Arsenala, kojemu je pobjeda nužnost.

Ipak, kad se sve zbroji i oduzme, unatoč marginalnoj ulozi Partizana u Ligi prvaka, njegovi navijači nemaju za čime žaliti. Nakon dugo godina prvi su klub u regiji koji je dosegao natjecanje po skupinama u najcjenjenijem klupskom natjecanju na Starom kontinentu, blagajna se napunila i od prodanih ulaznica i od sponzora te Uefe, a to što protiv ipak renomiranijih suparnika nisu stigli ni do boda, nego tek do jednog jedinog pogotka, nešto je što se i moglo pretpostaviti. Sumnjamo da bi se, recimo, Hajduk ili Dinamo bunili da im se na godinu dana ponudi Partizanova uloga u Ligi prvaka.