ARSENAL U NALETU

Partizan u London odlazi u šoping

07.12.2010 u 08:45

Bionic
Reading

Nema tu puno filozofije: Arsenalu treba pobjeda za drugi krug Lige prvaka, a s druge strane travnjaka stajat će igrači Partizana, vjerojatno najslabije ekipe u cijelom ovosezonskom natjecanju. Jedini realni epilog je - golijada 'topnika'

U posljednjem kolu Lige prvaka Arsenal na svom travnjaku sigurno neće dopustiti Partizanu iznenađenje i time se kockati s prolaskom u drugi krug natjecanja. Momčad Arsenea Wengera nevjerojatno je učinkovita na Emiratesu, pa su redom, kao od šale, tamo padali Braga (6:0) i Šahtar (5:1), a nešto slično trebalo bi se dogoditi i Partizanu.

'Topnicima' u srijedu treba pobjeda da bi bili sigurni u drugi krug. Poraz od Brage u pretposljednjem kolu (0:2) poremetio je plan Londončana da protiv Beograđana odigraju laganu utakmicu, bez puno muke i opasnosti od ozljeda. Ukoliko Arsenal ne pobijedi, nego u nekom ludom scenariju Partizan, recimo, izvuče remi, tad bi Braga imala priliku pobjedom u Donjecku izbaciti 'topnike' iz igre i zauzeti njihovo mjesto u drugom krugu.

S obzirom na to da je Partizan vjerojatno najslabija momčad Lige prvaka, koja je dosad izgubila svih pet utakmica i zabila tek jedan pogodak, i to baš Arsenalu u Beogradu, valja biti realan i pretpostaviti novu golijadu Engleza. U tom slučaju bi se gol razlika 1:10 'crno-bijelih' trebala znatno pogoršati. Beograđanima će po toj logici ostati tek gušt šopingiranja u Londonu.

Susret je na rasporedu u srijedu u 20.45 sati, a izravni prijenos je na Areni Sport 1 (404. kanal MAXtv-a).