TENZIJE NA VRHUNCU

Partizan optužio Cedevitu za špijunažu; ove Mršićeve riječi su ih razljutile!

20.03.2017 u 10:39

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Cedevita u prvoj polufinalnoj utakmici regionalne lige ABA nadigrala je u Zagrebu Partizan 86:73, ali neke izjave trenera domaćih Veljka Mršića nisu se dopale čelnicima kluba iz Beograda

I prije početka sezone bilo je jasno kako su Cedevita i euroligaš Crvena zvezda favoriti za osvajanje titule prvaka regionalne lige ABA. Ulog je itekako velik jer prvak će sljedeće sezone igrati u Euroligi, elitnom natjecanju rezerviranom za 16 najboljih i najmoćnijih europskih klubova.

Međutim, nakon prve utakmice protiv Partizana koju je Cedevita relativno lako dobila najviše se razgovaralo – o špijunaži. Tako se tenzije uoči druge utakmice, koja se igra u subotu u 20 sati, već sada podižu na višu razinu.

Navodno je cijela priča krenula kada je Mršićev pomoćnik Dino Repeša, inače sin proslavljenog trenera Jasmina Repeše, viđen na treningu Partizana uoči prve utakmice. To je, onako usput, spomenuto trener Partizana Aleksandar Džikić riječima:

'Cedevita se dobro spremila za utakmicu. Kao da su sinoć gledali trening.'

Naravno, odmah je reagirao i trener Cedevite Veljko Mršić zbog te optužbe potvrdivši kako je 'jedan od njegovih suradnika bacio oko na to što rade gosti' te još dodao 'kako se isto događa u Beogradu gdje su postavljene kamere u dvorani.'

Nakon toga burno su reagirali u Partizanu jer su ih očito Mršićeve riječi razljutile.

'Stvarno mi je nepoznato da u Pioniru ima kamera. Nismo to nikada koristili jer to nije sportski čin. Danas, u vremenu kada vam je dostupan kompletan skauting na kompjutorima, i to uz jedan klik, ne vidim zašto bi se neko služio provirivanjem. Mislim da taj dolazak pomoćnika na naš trening pokazuje da se Cedevita uplašila. Čudi me da se na kraju Mršić iz cijele, ne baš ugodne situacije, nije pokušao izvući nego je u objašnjavanju što se dogodilo priznao da su provirivali uz dodatak kako je želio prebaciti krivicu na nas, kazao je za Večernje novosti sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

Međutim tu nije stao.

'Nije mi jasno da se jedan takav klub, koji ima milijunski budžet, bavi takvim stvarima', kazao je za Sportski žurnal uz obrazloženje kako su kamere u Pioniru postavljeno zbog osiguranja, a ne zbog špijunaže tuđih treninga.

U svakom slučaju ispada kako je jedna pomalo provokativna konstatacija trenera Partizana možda i nepotrebno podigla tenzije uoči druge utakmice u kojoj bi se beogradski klub, ako izgubi, oprostio od lige ABA (polufinala se igraju se na dvije pobjede, a finalna serija na tri pobjede, op. a.)

ABA liga

Doigravanje

Cedevita-Partizan83:76
trenutni rezultat 1:0 sljedeća ut. 25.3.