BRAVO

Paraolimpijka Ristoski zlatna u skoku u dalj

24.01.2011 u 13:28

Bionic
Reading

Hrvatska paraolimpijka Mikela Ristoski osvojila je prvo mjesto i zlatno odličje u skoku u dalj na IPC Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom koje se od 21. do 31. siječnja održava na Novom Zelandu

Članica AK Istra iz Pule je skokom od 5,10 metara donijela je Hrvatskoj drugo zlatno odličje na ovom prvenstvu nadmašivši drugoplasiranu Poljakinju Karolinu Kucharczyk deset centimetara (5,00), dok je brončano odličje u kategoriji sportašica s intelektualnim poteškoćama pripalo Ruskinji Krestini Zhukovoj (4,80).

Novim uspjehom Ristovski, koju u Puli trenira Danial Temim, još jednom je dokazala da je najbolja atletičarka svijeta u skoku u dalj u kategorije sportašica s intelektualnim poteškoćama.

I ostali su naši paraolimpijci imali zapažene nastupe pa je Boro Rađenović, član AK osoba s invaliditetom 'Agram' iz Zagreba, u bacanju kugle hicem od 13,60 metara zauzeo je 4. mjesto, dok je njegova klupska kolegica Marija Vidaček bila peta u svojoj kategoriji oštećenja u bacanju koplja.