EUROLIGA

PAO po šesti put prvak Europe!

08.05.2011 u 19:05

Bionic
Reading

Košarkaši Panathinaikosa šesti put u svojoj povijesti osvojili su naslov Europe. U finalnom ogledu odigranom u Barceloni momčad Željka Obradovića svladala je Maccabi 78-70 (22-15, 11-15, 21-13, 24-27). Time je srpski trener postao najuspješniji europski trener svih vremena

Atenski Panathinaikos opet je na krovu Europe. Zeleni su u finalu pobijedili Maccabi iz Tel Aviva 78:70 prvenstveno zahvaljujući nadahnutim igrama Mikea Batista koji je ubacio 18 poena te Dimitrisa Diamantidisa koji je dodao 16, uz devet asistencija. Ujedno je Diamantidis postao tek drugi igrač koji je dvaput proglašen najboljim igračem Final Foura koji je srušio i rekord po broju asistencija. Trener Panathinaikosa Željko Obradović je postao najtrofejniji europski trener s osam naslova prvaka Europe, od čega pet s atenskim klubom.

Panathinaikos je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini kada su svojim protivnicima dopustili da ubace tek 13 koševa te su u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom 54:43, što se pokazalo dostatnim jer igrači Maccabija nisu uspjeli u posljednjih deset minuta napraviti neku seriju kojom bi preokrenuli rezultat.

U sastavu Maccabija najefikasniji bili Chuck Eidson sa 17 i David Blu sa 14 poena.